Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Trump χαιρετίζει την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία

tags :
Ο Trump χαιρετίζει την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία
Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο ανταλλαγή 70 κρατουμένων
Η σημερινή ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία είναι «ίσως ένα πρώτο τεράστιο βήμα προς την ειρήνη», δήλωσε ο Donald Trump ο οποίος συνεχάρη τις δύο χώρες.
«Πολύ καλά νέα», έγραψε ακόμη στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τις ουκρανικές διαπραγματεύσεις είχε γράψει προηγουμένως, επίσης στο Twitter, ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος που βλέπει τους Ουκρανούς ναύτες να επιστρέφουν στα σπίτια τους και την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».
«Ελπίζω ότι θα συμβάλει σε μια νέα δυναμική και για άλλες ανταλλαγές κρατουμένων, για μια νέα κατάπαυση του πυρός και στην πρόοδο προς την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» που υπογράφτηκαν το 2015, πρόσθεσε.
Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο ανταλλαγή 70 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ο Ουκρανός κινηματογραφιστής Oleg Sentsov, την απελευθέρωση του οποίου από τις ρωσικές αρχές είχε απαιτήσει η διεθνής κοινότητα, και 24 Ουκρανοί ναύτες, τα πλοία των οποίων είχε συλλάβει η Ρωσία ανοικτά της Κριμαίας τον Νοέμβριο στην πιο σοβαρή άμεση αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες εδώ και χρόνια.
Αυτή η ανταλλαγή μπορεί να σημαίνει μια πρώτη προσέγγιση των δύο χωρών έπειτα από πέντε χρόνια σύγκρουσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης