Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν όλα τα εμπόδια για να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις

Η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν όλα τα εμπόδια για να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις
Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα έχουν θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να τετραπλασιάσουν το εμπόριο τους σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως
Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τα εμπορικά εμπόδια μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια συνομιλιών, που είχαν το Σάββατο (7/9/2019)  με στόχο την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου, ανέφερε η αρμόδια υπουργός της Τουρκίας.
Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα έχουν θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να τετραπλασιάσουν το εμπόριο τους σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, παρά την προοπτική των αμερικανικών κυρώσεων για την πρόσφατη αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.
H υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan δήλωσε ότι εξέφρασε την «σαφή προσδοκία» της Τουρκίας στον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross για την κατάργηση ορισμένων φραγμών και πολιτικών, όπως εφαρμόζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αποτελούν εμπόδιο στην ενίσχυση του διμερούς μας εμπορίου.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Μάιο 2019 ότι τερματίζει μια ευνοϊκή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία, λέγοντας ότι το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας σημαίνει ότι δεν είναι πλέον επιλέξιμο για την υποστήριξη.
Η Τουρκία θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ για την παράδοση τον Ιούλιο του ρωσικού εξοπλισμού πυραυλικής άμυνας S-400.
Η Pekcan δήλωσε ότι συζήτησε τις αυξανόμενες τουρκικές εξαγωγές στον κλάδο πολιτικής αεροπορίας, αυτοκινητοβιομηχανίας, κοσμημάτων, επίπλων, κλωστοϋφαντουργικών ειδών και ενδυμάτων.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ross και η Pekcan συμφώνησαν ότι η αύξηση του εμπορίου σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια θα απαιτούσε σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές.
Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι το εμπόριο με την Τουρκία ανήλθε σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, με το πλεόνασμα των ΗΠΑ να ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης