Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (Eurogroup): Η Βρετανία πρέπει να φέρει ξεκάθαρες προτάσεις για το Brexit στη νέα διαπραγμάτευση

Centeno (Eurogroup): Η Βρετανία πρέπει  να φέρει ξεκάθαρες προτάσεις για το Brexit στη νέα διαπραγμάτευση
Θα ήθελα πραγματικά οι Βρετανοί πολιτικοί να ξεκαθαρίσουν κάπως τη θέση τους
Καταπέλτης απέναντι στον Boris Johnson ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup Mario Centeno ο οποίος δήλωσε ότι «η βρετανική πλευρά δεν έχει φέρει νέες προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit».
Μάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ένα αναμονή της επίσκεψης Johnson στις Βρυξέλλες ζήτησε από το Λονδίνο να καταλήξει σε μια θέση για το Brexit, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί δεν έχει γίνει κάποια νέα πρόταση.
«Το Brexit είναι μια διαρθρωτική αλλαγή - οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά - και πρέπει να δώσουμε το περιθώριο στους οικονομικούς παράγοντες να προσαρμοστούν σε αυτήν, όμως εμείς κάνουμε το ακριβώς αντίθετο» τόνισε στο CNBC ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
«Οπότε πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να υπάρξει σαφήνεια όσον αφορά τη διαδικασία. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς όταν βρίσκεται έξω από αυτή τη διαδικασία αλλά θα ήθελα πραγματικά οι Βρετανοί πολιτικοί να ξεκαθαρίσουν κάπως τη θέση τους» σημείωσε.
Διευκρίνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να καταστρώσουν σχέδια για την μετά Brexit εποχή και η αβεβαιότητα που κυριαρχεί έως σήμερα έχει παγώσει τις όποιες επενδυτικές αποφάσεις.
Ο Centeno αν και διατηρεί μια αισιοδοξία ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τόνισε πως «η επίτευξη συμφωνίας είναι ύψιστης σημασίας και για τις δύο πλευρές και κάλεσε τη βρετανική πλευρά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί μια συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης