Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Ταλιμπάν απειλούν τις ΗΠΑ μετά τη ματαίωση των συνομιλιών: Θα υποφέρουν περισσότερο από τον καθένα

Οι Ταλιμπάν απειλούν τις ΗΠΑ μετά τη ματαίωση των συνομιλιών: Θα υποφέρουν περισσότερο από τον καθένα
Η σκληροπυρηνική οργάνωση απείλησε ευθέως τους Αμερικανούς με απώλειες ζωών και περιουσιών
Με απειλές απάντησαν οι Ταλιμπάν στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ματαιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την ηγεσία τους για το Αφγανιστάν. 
Η σκληροπυρηνική οργάνωση απείλησε ευθέως τους Αμερικανούς με απώλειες ζωών και περιουσιών.
«Οι Αμερικανοί θα υποφέρουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από την ακύρωση των συνομιλιών», ανέφερε σε μια δήλωση ο Zabihullah Mujahid, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Ο ίδιος δήλωσε  πως οι συνομιλίες διεξάγονταν ομαλά μέχρι χθες Σάββατο (7/9) και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαχθούν ενδο-αφγανικές συνομιλίες στις 23 Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αφγανιστάν Roland Kobia  δήλωσε  πως πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές αυτόν τον μήνα καθώς η χώρα χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που θα έχει λάβει ανανεωμένη δημοκρατική εντολή από τους πολίτες.
«Φαίνεται σήμερα πως η γραμμή της ΕΕ που συνιστούσε την προετοιμασία εκλογών παράλληλα και ως εάν να μην υπήρχε αφγανική ειρηνευτική διαδικασία δεν ήταν ασύνετη.
Οι εκλογές καθίστανται όλο και πιο απαραίτητες κάθε ώρα που περνά», έγραψε ο Kobia σε ανάρτησή του στο Twitter.
Aνήρτησε το μήνυμά του μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ματαίωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους Ταλιμπάν για ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας.
Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Σεπτεμβρίου αλλά οι Ταλιμπάν είναι αντίθετοι με αυτές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης