Διεθνή

Reuters: Συνάντηση Johnson - Varadkar αύριο (9/9) για το Brexit - Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Reuters: Συνάντηση Johnson - Varadkar αύριο (9/9) για το Brexit - Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής
Το Δουβλίνο απέρριψε πρόσφατη πρόταση για ελεύθερη διακίνηση ζώων και ζωικών προιόντων στο νησί 
Συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson θα έχει τη Δευτέρα (9/9) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar καθώς πλησιάζει η ημέρα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με το «Ιρλανδικό» ζήτημα να μπλοκάρει ακόμη οποιαδήποτε συμφωνία.
Αν και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Boris Johnson, δήλωσε παράλληλα πως θεωρεί απίθανο να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Δευτέρας ενόψει και της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου, οπότε και το θεωρεί πιο πιθανό.
Οι συνομιλίες για την εξασφάλιση μιας ομαλής βρετανικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν «κολλήσει» στο περίφημο backstop, την επαναφορά δηλαδή των συνόρων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Ο Βρετανός διαπραγματευτής για το Brexit, David Frost, πρότεινε την Παρασκευή (6/9) στις Βρυξέλλες τη θέσπιση κοινών κανόνων για τον έλεγχο των ζώων και των ζωικών προϊόντων σε ολόκληρο το νησί της Ιρλανδίας ως εναλλακτική λύση για το ιρλανδικό backstop, πρόταση που απέρριψε το Δουβλίνο με την αιτιολογία ότι τα προϊόντα αυτά αποτελούν μόλις το 30% των συνοριακών ελέγχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης