Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης άλωσε τους θεσμούς στη ΔΕΘ με την εξαγγελία για την εκλογή ΠτΔ

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης άλωσε τους θεσμούς στη ΔΕΘ με την εξαγγελία για την εκλογή ΠτΔ
Η επικείμενη αναθεώρηση ευτελίζει το θεσμό, παραβιάζει την κατεύθυνση της Αναθεωρητικής Βουλής και το πνεύμα του Συντάγματος
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του περί αναθεώρησης του Συντάγματος εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ υποστήριξε πως «η επιχείρηση πλήρους άλωσης του κράτους και κομματικοποίησης των θεσμών κλιμακώθηκε στη ΔΕΘ, με την προαναγγελία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από 151 μόνο βουλευτές,».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που είναι ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος δήλωσε πως «η επικείμενη αναθεώρηση ευτελίζει το θεσμό, παραβιάζει την κατεύθυνση της Αναθεωρητικής Βουλής και το πνεύμα του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μπορεί να επιτελεί το έργο του ως ρυθμιστής του πολιτεύματος πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και όχι μόνον την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία» καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης