Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mobius: Με τα επιτόκια τα μειώνονται, η επένδυση στον χρυσό είναι μονόδρομος

Mobius: Με τα επιτόκια τα μειώνονται, η επένδυση στον χρυσό είναι μονόδρομος
O Mark Mobius συστήνει ότι το 10% ενός επενδυτικό χαρτοφυλακίου θα πρέπει να αποτελείται από τον χρυσό και το υπόλοιπο από μετοχές που αποδίδουν υψηλά μερίσματα
Υπέρ των επενδύσεων σε χρυσό τάσσεται ο βετεράνος μεγαλοεπενδυτής, Mark Mobius, σε μια περίοδο όπου οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια τους.
«Ο χρυσός είναι ο τρόπους με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν οι επενδυτές, λόγω της απίστευτης αύξησης της προσφοράς χρήματος» δήλωσε ο Mobius και συμπλήρωσε «όλες οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τα επιτόκια τους, ρίχνουν χρήμα στο σύστημα.
Μετά, έχεις όλα αυτά τα κρυπτονομίσματα.
Έτσι κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα πόσο χρήμα υπάρχει εκεί έξω» δήλωσε στο CNBC.
Εν μέσω προσδοκιών επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο μειώνουν τα επιτόκια τους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την προσφορά χρήματος στην οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Mobius προτείνει ότι ο χρυσός θα πρέπει να καταλαμβάνει το 10% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και το υπόλοιπο να είναι επενδεδυμένο σε μετοχές με υψηλά μερίσματα.
Κι αυτό κυρίως όταν το δολάριο υποχωρεί.
Μάλιστα, κατά την άποψη του Mobius η αμερικανική κυβέρνηση δεν θέλει ένα ισχυρό δολάριο.
«Είναι βέβαιο ότι προσπαθούν να αποδυναμώσουν το δολάριο έναντι άλλων νομισμάτων και βέβαια η πορεία αυτή θα είναι πτωτική.
Διότι κι άλλα νομίσματα θα αποδυναμωθούν» επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει τελικά ότι πρέπει να έχει χρυσό, διότι όλα τα νομίσματα θα χάσουν αξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης