Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το γ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το γ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο για την Αύγουστο του 2019, στις 99 μονάδες
Οριακή επιτάχυνση της γαλλικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/9), εν μέσω ανόδου στο επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,3% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε άνοδο για τον Αύγουστο του 2019, στις 99 μονάδες, έναντι 96 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείτκης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 100 μονάδες.
Οι τομείς φαρμακευτικών και ηλεκτρονικών ειδών είχαν ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις, όπως δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, η οποία πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS