Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 11/9 το νέο πρόγραμμα στεγαστικών δανείων από την Eurobank – Ενεργητική και η στήριξη των δανειοληπτών

tags :
Στις 11/9 το νέο πρόγραμμα στεγαστικών δανείων από την Eurobank – Ενεργητική και η στήριξη των δανειοληπτών
Την 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας θα ανακοινώσει επίσημα ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων στεγαστικών δανείων
Στη δυναμική επανεμφάνιση στην αγορά στεγαστικών δανείων σχεδιάζει να προχωρήσει λίαν συντόμως η Eurobank, μετά από μία σχεδόν δεκαετία συνεχούς μείωσης της πιστωτικής επέκτασης στον κλάδο.
Συγκεκριμένα, θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα στεγαστικών δανείων με πολύ ευέλικτους όρους και επιτόκια αποτελώντας την απαρχή της ολοκλήρωσης του καθοδικού κύκλου στην πιστωτική επέκταση και την αντιστροφή της τάσης στην αγορά ακινήτων.
Στόχος είναι να χορηγηθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ νέα στεγαστικά δάνεια με ευέλικτα επιτόκια.
Η Eurobank πρωτοστατεί σε αυτό το νέο κύκλο ανόδου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα:
1)Ήταν η πρώτη τράπεζα που προέβη σε εμπροσθοβαρή μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με επιτυχημένο τρόπο
2)Είναι η πρώτη τράπεζα που αρχίζει επιθετικά να χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της στεγαστικής πίστης
Να σημειωθεί ότι η Eurobank διαχρονικά ήταν πρωτοπόρος στα στεγαστικά δάνεια.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, σε ειδική εκδήλωση, θα ανακοινώσει επίσημα ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων στεγαστικών δανείων.
Παράλληλα, η Eurobank ευνοεί την επικοινωνία με τους δανειολήπτες της ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ευνοϊκά, καθώς δύο στους τρεις δανειολήπτες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο.
Ειδικότερα, η Eurobank στην προσπάθεια να εκμεταλλευθεί αυτά που παρέχει ο νέος Νόμος 4605 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε και έχει ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση των πελατών της:  
1. Επικοινωνεί με όλους τους πελάτες είτε με sms είτε με αλληλογραφία (επιστολές)
Αρμόδιο στέλεχος αναφέρει, ότι η Τράπεζα θα τους καλέσει όλους.
Και τους 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία.
2. Με την επικοινωνία αυτή ενημερώνει τους πελάτες ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 4605 και μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ένταξής τους ή εφόσον θέλουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα Eurobank όπου εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας θα τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή της αίτησής τους
3. Δημιουργήθηκε  εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk)  για τους πελάτες που θέλουν να ολοκληρώσουν την αίτηση από το χώρο τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κατάστημα.
4. Θα επικοινωνήσει εκ νέου με όσους πελάτες της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, χωρίς όμως να την ολοκληρώσουν προκειμένου να τους προσφέρει τυχόν βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποβολή της.
Τα πρώτα μηνύματα, από την έναρξη της πρωτοβουλίας ενημέρωσης είναι ενθαρρυντικά.
Ένα ποσοστό 60%-70% των πελατών της τράπεζας, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος ένταξης στο Νόμο, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Ενδεικτικά:
Στις 26/8/2019 είχαν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 76.000 χρήστες, ενώ στις 9/9/2019 οι χρήστες ανέρχονται σε 99.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης