Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε επιθετικές πωλήσεις NPΕs - Buy μόνο στην Alpha Bank

tags :
Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε επιθετικές πωλήσεις NPΕs - Buy μόνο στην Alpha Bank
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν γίνει πιο αισιόδοξες όσον αφορά την οργανική μείωση των NPE
Οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε επιθετικές πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPΕs), σύμφωνα με την Deutsche Bank, η οποία όμως επισημαίνει ότι η οργανική μείωση αυτών είναι εξίσου σημαντικός δείκτης της ελληνικής οικονομίας για τη διατήρηση των NPEs σε κανονικά επίπεδα.
Ειδικότερα, στην τελευταία 52σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "NPL Monitor: Q2-19 edition" (Επισκόπηση NPLs: Έκδοση β' 3μηνο 2019), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Deutsche Bank θεωρεί ικανοποιητική τη μείωση των NPEs κατά 6% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και 16% σε ετήσια βάση, από τις ελληνικές τράπεζες.
Η μεγάλη μείωση στο τρίμηνο οφείλεται στη μείωση των οργανικών NPEs καθώς και στις πωλήσεις χαρτοφυλακίων της Eurobank.
Image
Κατά την άποψή της, οι τράπεζες θα πρέπει να επιδιώξουν επιθετικά τις πωλήσεις χαρτοφυλακίου προκειμένου να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.
Ωστόσο, πιστεύει επίσης ότι η οργανική μείωση είναι ένας εξίσου σημαντικός δείκτης της ελληνικής οικονομίας για τη διατήρηση των NPEs σε κανονικά επίπεδα.
Image
Το δεύτερο τρίμηνο, η Eurobank είχε την υψηλότερη μείωση NPEs (-13,3%), ακολουθούμενη από την Εθνική (-9,3%), την Τράπεζα Πειραιώς (-3%) και την Alpha Bank (-2,1%).
Οι μειώσεις σε Eurobank και Εθνική, όπως τονίζει, οφείλονται σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων, ενώ η τάση οργανικής μείωσης των NPEs και στις τέσσερις τράπεζες ήταν βελτιωμένη.
Οι τράπεζες έχουν γίνει πιο αισιόδοξες όσον αφορά την οργανική μείωση των NPE, καθώς υπάρχει πρόοδος για την μείωση στρατηγικών κακοπληρωτών, όπως η μεταρρύθμιση του πτωχευτικού δικαίου.
Image
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Deutsche Bank διατηρεί σύσταση buy για την Alpha Bank, ενώ για τις Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση είναι hold.
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2 ευρώ, για την Eurobank στα 0,80 ευρώ, για την Εθνική στα 2,3 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,7 ευρώ.
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης