Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ομόφωνα αθώος ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης για την υπόθεση της παραβίασης μυστικών του κράτους

tags :
Ομόφωνα αθώος ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης για την υπόθεση της παραβίασης μυστικών του κράτους
Ομόφωνα αθώο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη στον οποίο είχε αποδοθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας
Ομόφωνα αθώο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον πρώην υπουργό και για χρόνια βουλευτή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη στον οποίο είχε αποδοθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας.
Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
Η υπόθεση που είχε κρατήσει ως δικαστική εκρεμότητα για χρόνια είχε αρχικά ενσωματωθεί στη δικογραφία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχέδιο Πυθία, χωρίς να έχει καμμία απολύτως σχέση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.
Τελικώς η δίκη που διεξήχθη οδήγησε σε ομόφωνη αθώωςή του καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε καν αδίκημα ούτε τα επίδικα έγγραφα ήταν απόρρητα.
«Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά;
Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» τόνισε ο εισαγγελέας.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στην απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσε αθώος.
«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την θρηνύσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το ΣΙΝΟΥΚ.
Είμαι αθώος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.
Ο κ. Καρχιμάκης επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μειμαράκης, είχε απαντήσει εκτενώς στην ερώτηση του και χωρίς να αναφέρει πουθενά πως τα στοιχεία που επικαλείτο στην ερώτηση του ήταν απόρρητα.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως στοχοποιήθηκε καθώς ήταν εκείνος που αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων αλλά το θέμα των off-shore πολιτικών προσώπων.
Νωρίτερα στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος τόνισε πως ο συνάδελφος του ήταν εξαιρετικά δραστήριος, «ουδείς τον κρατούσε» και είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης με αποτέλεσμα να γίνεται αποδέκτης υλικού και εγγράφων όσοι λίγοι εκείνη την περίοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ταυτόχρονα, τόνισε πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».
Ο Βασίλης Δημακόπουλος συνήγορος του Μιχάλη Καρχιμάκη μετά την έκδοση της ετυμηγορίας επισήμανε πως « η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει μόνο τον Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και την ορθή άποψη πως εκείνος δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης