Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η στήριξη του Πεκίνου στις τράπεζες παραμένει ισχυρή, αλλά θα γίνει πιο επιλεκτική

tags :
Moody's: Η στήριξη του Πεκίνου στις τράπεζες παραμένει ισχυρή, αλλά θα γίνει πιο επιλεκτική
Moody's: Η στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης για τις τράπεζες παραμένει ισχυρή, αλλά θα γίνει πιο επιλεκτική
Η Moody's αναφέρει σε νέα έκθεση ότι τα πρόσφατα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης  για ορισμένες προβληματικές τράπεζες δείχνουν ότι η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμένει η πρωταρχική προτεραιότητα του Πεκίνου, αν και η στήριξη θα γίνει ολοένα και πιο διαφοροποιημένη.
Σύμφωνα με τη Moody’s «τους τελευταίους μήνες υπάρχει ταχεία αντίδραση του Πεκίνου σε τραπεζικές κρίσεις, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν να μειώσουν  τον φόβο της αγοράς από τον κίνδυνο μετάδοσης εν μέσω του μόνιμου σκιώδους τραπεζικού συστήματος».
Η έκθεση του Moody's αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς ερευνών που παρέχουν διεξοδική ανάλυση των ενδεχόμενων υποχρεώσεων της Κίνας και των κινδύνων που τίθενται για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Η Moody's αναμένει ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα συνεχίσουν να μειώνουν το σκιώδες τραπεζικό σύστημα ως μέρος του πολιτικού στόχου της διατήρησης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ως εκ τούτου η Moody's αναμένει ότι το Πεκίνο θα γίνει όλο και πιο επιλεκτικό όσον αφορά την παροχή στήριξης, ιδίως στις περιπτώσεις όπου οι τράπεζες δεν παρουσιάζουν σημαντικό συστημικό κίνδυνο.
Η διαφοροποιημένη προσέγγιση του Moody για την αξιολόγηση της κυβερνητικής στήριξης για τις τράπεζες στην Κίνα λαμβάνει υπόψη ότι η πιθανότητα κρατικής στήριξης πιθανότατα θα γίνει πιο κλιμακωτή και θα λάβει χαμηλότερα επίπεδα κυβερνητικής στήριξης για τις μικρές περιφερειακές τράπεζες.
Οι κινεζικές αρχές αύξησαν την αναδιάρθρωση των περιφερειακών τραπεζών τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Baoshang Bank στις 24 Μαΐου 2019, των επενδύσεων στην Bank of Jinzhou τον Ιούλιο του 2019 και ενός σχεδίου που ανέφερε ότι θα επενδύσει στην Hengfeng Bank τον Αύγουστο του 2019.
Η συνεχιζόμενη έρευνα του Moody για το θέμα αυτό αποσκοπεί να δώσει μια εικόνα για τον μοναδικό ολοκληρωμένο χαρακτήρα του θεσμικού πλαισίου της Κίνας, της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που λειτουργεί τόσο ως ισχυρό μέσο μετριασμού του πιστωτικού κινδύνου όσο και ως δυνητικό μέσο για τη μετάδοση οικονομικών κρίσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης