Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter: Ο οικονομικός διευθυντής της BMW θέλει μια "λογική λύση" στον εμπορικό πόλεμο

Peter: Ο οικονομικός διευθυντής της BMW θέλει μια
Ο CFO της BMW περιμένει μια "λογική λύση" στον εμπορικό πόλεμο
Ο Nicolas Peter, CFO της BMW, δήλωσε στο CNBC ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μεν σε θέση να αντιμετωπίσει τους δασμούς αλλά ελπίζει πως το θέμα θα σταματήσει εδώ.
Παράλληλα επεσήμανε πως η ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα πρέπει να βελτιωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου η εταιρεία να μην υποστεί ζημίες στα κέρδη της.
Οι συνολικές παραδόσεις της BMW Group αυξήθηκαν κατά 4,4% τον Αύγουστο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Οι ΗΠΑ απειλούν με μία σειρά δασμών που θα έχει αρνητικές συνέπειες στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Peter όμως ελπίζει πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μία "λογική λύση".
Η BMW, μέχρι το τέλος του 2020, θέλει να εισαγάγει "δέκα νέα ή αναθεωρημένα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην αγορά". Μάλιστα η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να διαθέσει ως το 2023 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με πάνω από τα μισά να είναι απολύτως ηλεκτρικά.
"Αυτή η τεχνολογία συνοδεύεται από πρόσθετο κόστος και αυτό είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στη βιομηχανία μας", δήλωσε ο Peter, επομένως τυχόν πρόσθετοι δασμοί θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τον προγραμματισμό της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης