Τελευταία Νέα
Πολιτική

CNBC: Το μήνυμα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα - Ζητά πιο ευέλικτη οικονομική πολιτική

CNBC: Το μήνυμα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα - Ζητά πιο ευέλικτη οικονομική πολιτική
Με δηλώσεις του στο CNBC, ο κ. Τσίπρας ζητά από κ. Μητσοτάκη να εκμεταλλευτεί τη δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια
Με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Ambrosetti Forum στην Ιταλία επανέρχεται στο CNBC με δημοσίευμα υπό τον τίτλο: Ο Τσίπρας έχει ένα μήνυμα για το νέο πρωθυπουργό: Εκμεταλλεύσου ό,τι πετύχαμε».
Όπως σχολιάζει η αρθρογράφος, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί ότι έχει φτάσει η ώρα για πιο ευέλικτη οικονομική πολιτική στη χώρα και λέει στον βασικό πολιτικό του αντίπαλο να εκμεταλλευτεί ό,τι πέτυχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
«Ο Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει και να επωφεληθεί από ό,τι κάναμε τα τελευταία 4,5 χρόνια» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο CNBC.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να προσπαθήσει για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα με πιο ευέλικτη πολιτική, κυρίως όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα».
Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022.
«Ωστόσο, η αντιπολίτευση, όπως και η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση, πιστεύουν ότι ο στόχος είναι υπερβολικός.
Ένας χαμηλότερος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα έδινε περισσότερο χώρο για την άσκηση πολιτικής από την κυβέρνηση» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Άλλωστε, και ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας παλιότερα στο CNBC είχε δηλώσει πως ήταν στις προθέσεις του να ζητήσει μείωση των δημοσιονομικών στόχων από τους δανειστές.
«Έχω δηλώσει ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα σύμμαχο προκειμένου να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό, θα είμαι εκεί.
Αλλά εάν θέλει να ακυρώσει τη δουλειά που έχει ήδη κάνει η Ελλάδα με την ΕΕ, θα είμαι στην αντίθετη πλευρά» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης