Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η πολιτική Μητσοτάκη για τα εργασιακά – Στόχος του η ελάφρυνση πολύ μεγάλων επιχειρήσεων

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η πολιτική Μητσοτάκη για τα εργασιακά – Στόχος του η ελάφρυνση πολύ μεγάλων επιχειρήσεων
Ο κ.Μητσοτάκης επιλέγει να αφήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έως τουλάχιστον το 2021 είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα υποστήριξε στη ΔΕΘ σχετικά με το πρωτογενές πλεονάσματα και τα εργασιακά εξαπέλυσε ο Δ. Τζανακόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην ελάφρυνση των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, εξαγγέλλοντας παράλληλα μία εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική για τα εργασιακά ενώ έβαλε κατά του πρωθυπουργού και για τη στάση του για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
«Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να αφήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% μέχρι τουλάχιστον το 2021 ενώ είχε διαφορετική επιλογή.
Η λογική του είναι ότι θα κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις που αρέσουν σε συγκεκριμένες δυνάμεις στο εσωτερικό της Ευρώπης, ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία για τη χώρα ώστε να του δώσουν δώρο τα πλεονάσματα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία διαφορετική στρατηγική, με αποτέλεσμα ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων να πέφτει στο 2,5%, χωρίς να αλλάζει η συμφωνία.
«Δεν υπήρχε κάποια αλλαγή στα συμφωνηθέντα, το επιτοκιακό κόστος του ελληνικού χρέους θα συνέχιζε να πληρωνόταν εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ.Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσιάζει ως δικό του επίτευγμα, τη στιγμή που αυτή είχε γίνει από τον Δεκέμβρη του 2018 με νόμο στη Βουλή, ενώ είχε εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του 2019.
«Έχω την αίσθηση ότι ο κ.  Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η επιπλέον μείωση 200 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ αφορά περιουσίες από 500.000 ευρώ και πάνω.
Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος αφορά το φόρο των επιχειρήσεων.
«Δεν είναι ένα μέτρο στοχευμένο για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα διότι αναλογικά χρησιμοποιείται πολύ μεγαλύτερο μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου για να στηριχτούν μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης