Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Καθοριστικής σημασίας οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ταλιμπάν για την επίλυση της κρίσης στο Αφγανιστάν

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Καθοριστικής σημασίας οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ταλιμπάν για την επίλυση της κρίσης στο Αφγανιστάν
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Στη καθοριστική σημαδία των συνομιλιών ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ταλιμπάν για την επίλυση της κρίσης στο Αφγανιστάν αναφέρθηκε σήμερα (10/9) το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την αναστολή των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Δεύτερου Ασιατικού Τμήματος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Zamir Kabulov, «λυπούμαστε που η διαδικασία έχει ανασταλεί», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η διαδικασία δεν είναι νεκρή, αλλά ότι έχει ανασταλεί».
Παράλληλα, ο κ. Kabulov, ο οποίος είναι επίσης και ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος της Ρωσίας για το Αφγανιστάν, διευκρίνισε ότι «τα συναισθήματα είναι σε υψηλά επίπεδα και στις δύο πλευρές, αλλά πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία».
«Η Μόσχα εκτιμά ότι μίας ενδεχόμενη συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για εθνική συμφιλίωση, και συνεπώς για την πλήρη διευθέτηση της κρίσης στο Αφγανιστάν», υπογράμμισε ο κ. Kabulov, για προσθέσει πως «αναμένουμε ότι αυτό θα συμβεί εν τέλει».
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έρχονται στην απόηχο της ακύρωσης των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «νεκρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης