Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ουδέν νεώτερον» στην Ισπανία - Δεν τα βρίσκουν Iglesias-Sanchez

«Ουδέν νεώτερον» στην Ισπανία - Δεν τα βρίσκουν Iglesias-Sanchez
Δεν τα βρίσκουν Iglesias-Sanchez
Μετά και την πολλοστή τους προσπάθεια σύγκλισης και συνεννόησης, PSOE και Unidas Podemos κατέληξαν ότι είναι αδύνατον να τα βρουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Pedro Sanchez είχε απευθύνει έκκληση προς τον Pablo Iglesias για αποφυγή νέων πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως στόχος του είναι η συγκρότηση μιας "προοδευτικής κυβέρνησης"
Καθώς η καταληκτική ημερομηνία, 23 Σεπτεμβρίου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλησιάζει, φαίνεται πως η χώρα αναπόφευκτα θα κατευθυνθεί σε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου 2019.
Οι δύο παρατάξεις συναντήθηκαν σήμερα (10/9) στην Μαδρίτη και μετά από τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων κατέληξαν στο ότι είναι αδύνατη οποιαδήποτε συμφωνία. Οι εκπόρσωποι των δύο κομμάτων, σύμφωνα με την El Pais, ήταν σαφέστατοι: "Δεν βλέπουμε καμιά διέξοδο λόγω αμοιβαίων διαφωνιών".
Αυτό το οποίο ουσιαστικά γίνεται είναι πως το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για τις επικείμενες εκλογές. "Η απόφαση να σηκωθούμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι λανθασμένη και δείχνει ανευθυνότητα. Θεωρούμε όμως ότι αυτή ήταν η πρόθεσή τους (σ.σ. του PSOE) από την αρχή των διαπραγματεύσεων", τόνισαν πηγές από το Podemos.
Το κόμμα του Pablo Iglesias, στα τέλη Αυγούστου 2019, είχε καταθέσει μια σειρά προτάσεων στον Pedro Sanchez, ούτως ώστε να συμφωνήσουν σε συγκυβέρνηση. Οι προτάσεις όμως απορρίφθηκαν χαρακτηριστικά.
Καταπώς φαίνεται λοιπόν, η Ισπανία θα οδηγηθεί στην τέταρτη εκλογική της αναμέτρηση από το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης