Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα από τη Eurobank – Χορηγεί νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση – Αναμένονται νέες κινήσεις

tags :
Πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα από τη Eurobank – Χορηγεί νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση – Αναμένονται νέες κινήσεις
Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, διαβεβαίωσε ο CEO της Eurobank
Μια σημαντική πρωτοβουλία υποστηρικτική της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας λαμβάνει η Eurobank μέσω ενός σπονδυλωτού σχεδίου αναπτυξιακών προοπτικών.
Συγκεκριμένα η Eurobank ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χορηγήσει νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο μέχρι τη λήξη τους.
Στόχος είναι από 400 εκατ. που ήταν τα στεγαστικά δάνεια όλου του τραπεζικού συστήματος το 2019 να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ το 2020.
Ειδικότερα, τo τρίπτυχο των φθηνών τιμών των ακινήτων, της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και τη μείωσης του ΕΝΦΙΑ συνιστούν τις βάσεις για την έμφαση της Eurobank σε ότι αφορά τη στεγαστική πίστη ενώ μόλις χθες η τράπεζα ανακοίνωσε πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών πελατών.
‘Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, η ανοδική πορεία στις τιμές των ακινήτων, η πολιτική σταθερότητα και ο στόχος της κυβέρνησης για ανάπτυξη μέσω μείωσης των φόρων και τόνωσης της επιχειρηματικότητας θέτουν τους στόχους για ένα νέο ξεκίνημα σε ότι αφορά το τραπεζικό σύστημα.
Ο ίδιος μίλησε για μια σειρά έργων αναφοράς όπως το Ελληνικό, ο Ελληνικός Χρυσός και άλλα (ΟΛΠ, Αεροδρόμιο) που θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Σε αυτήν την πορεία δήλωσε, η Eurobank επιθυμεί να παίξει ενεργό ρόλο , τόσο μέσα από τη χρηματοδότηση όσο και με συμβουλευτικές υπηρεσίες είτε με συνδυασμό των παραπάνω.
Παρά τα προβλήματα στο διεθνές περιβάλλον , η ρευστότητα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ τόνισε o κ. Καραβίας και αν παρουσιάσουμε αξιόπιστα επενδυτικά πλάνα θα έρθουν σίγουρα και κεφάλαια.
Ο ίδιος μίλησε για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων σε μονοψήφια ποσοστά αλλά και για το πλάνο της τράπεζας που πρόσφατα έλαβε την έγκριση της ΕΚΤ
Τόνισε πως επιθυμία της διοίκησης της τράπεζας είναι η επιβεβαίωση πως αποτελεί τράπεζα της ανάπτυξης και σημείωσε πως το πρόβλημα για το πιστωτικό σύστημα στην παρούσα φάση είναι πως δεν έχει αρκετά projects να χρηματοδοτήσει. Αυτό δικαιολογεί και την περιορισμένη εκταμίευση νέων δανείων.
Στη στεγαστική πίστη για το 2019 η εκτίμηση για το σύνολο των συστημικών τραπεζών σε νέες εκταμιεύσεις είναι περί τα 450 εκατ. ευρώ ενώ όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Θεόδωρος Καλαντώνης επιτυχία θα αποτελέσει ο διπλασιασμός αυτών των μεγεθών την επόμενη χρονιά.
Ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γ. Ζανιάς σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες της τράπεζας υποβοηθούν μια προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Μίλησε για δίδυμα ελλείμματα στον τραπεζικό τομέα που είναι το έλλειμμα αποταμίευσης και εκείνο της χρηματοδότησης
Όπως σημείωσε η διοίκηση της Eurobank οι καταναλωτές πρέπει να καταγράψουν πως η τράπεζα επιθυμεί να χρηματοδοτήσει τις στεγαστικές τους ανάγκες.
Η αναβίωση της στεγαστικής πίστης συνοδεύει και την αντίστοιχη ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων που με πρώτη την Αθήνα  (+11%) και ακολούθως  τη Θεσσαλονίκη (+7%) δημιουργούν κλίμα ευφορίας και για τη συνέχεια.
Σε ότι αφορά τη στεγαστική αγορά τα δάνεια που χορηγούνται για αγορές και επισκευές κατατείνουν σε ένα ποσοστό 60%-40%. Το προφίλ των δανειοληπτών είναι διαφορετικό καθώς τα ποσά που ζητούν είναι της τάξεως των 65 χιλ ευρώ κατά μέσο όρο το δάνειο. Αλλαγή παρατήρησε η διοίκηση της Eurobank και όσον αφορά τη νοοτροπία της κοινωνίας για τα πράγματα. Πρόσφατα η Ενωση Μεσιτών έδωσε στοιχεία βάση των οποίων το 85% των ανθρώπων που πραγματοποιούν αγορά κατοικίας το πράττουν χωρίς δάνειο.
Στην επέκταση των χρηματοδοτήσεων με προϊόντα αντίστοιχου βεληνεκούς  στοχεύει η Eurobank, βλέποντας ανάπτυξη σε τρεις κλάδους της οικονομίας, τον τουρισμό τα logistics και την ενέργεια.
Σε ότι αφορά την πιστωτική επέκταση ο κ. Καραβίας τόνισε πως τα μεγέθη δεν καταγράφουν την αλήθεια του όρου λόγω του πλήθους των κόκκινων δανείων. Επομένως θα πρέπει να βλέπουμε τις καινούριες εκταμιεύσεις  που σε ότι αφορά την τράπεζα παρουσιάζουν αύξηση και μάλιστα σε ποσοστό διψήφιο.
Σε ότι αφορά το APS ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας εκτίμησε πως μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένουν το οκ από την DG Comp ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο.
Τέλος σε ότι αφορά τη Eurobank αυτή αναμένει ακριβώς το πλαίσιο για να σταθμίσει αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι το Asset.

Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

Η νέα πρωτοβουλία της Eurobank αξιοποιεί την ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η καθοδική τάση των τιμών των ακινήτων που επικράτησε τα τελευταία χρόνια έχει πλέον αναστραφεί και συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος χρήματος και την αντικειμενική ανάγκη των ελληνικών νοικοκυριών για τη διασφάλιση σταθερότητας στο σχεδιασμό μακροπρόθεσμου οικογενειακού προγραμματισμού.
Η Τράπεζα παρέχει έτσι τη δυνατότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο, να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα ή θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει απάντηση σχετικά με την οικονομική προέγκριση του δανείου εντός 3 εργασίμων ημερών από την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.
Σε ειδική παρουσίαση που έγινε παρουσία των μελών της Διοίκησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, ανέπτυξε τη νέα πολιτική της Τράπεζας για τους ιδιώτες πελάτες σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές.
Η Eurobank είναι Τράπεζα της Ανάπτυξης.
Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο.
Ξεκινάμε φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τη στεγαστική πίστη.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση.
Η Eurobank δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητο, να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δόσεις που θα καταβάλλει μέχρι την εξόφληση του δανείου του.
Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία».
Ο επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank, κ. Τάσος Αναστασάτος, παρουσίασε ειδική μελέτη με θέμα «Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα», όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους είναι σήμερα εξαιρετικά ευνοϊκή η συγκυρία για την απόκτηση στέγης για ιδιοκατοίκηση ή και ακινήτου για επένδυση, δεδομένου ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, έχοντας όμως διανύσει μικρό μόνο μέρος της απόστασης από τα προ κρίσης επίπεδα και με τοπικές διαφοροποιήσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων είναι τα εξής:
- Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), εικοσιπέντε (25) και τριάντα (30) έτη.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.
- Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.
- Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.
- Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια:
- Προσωποποιημένη τιμολόγηση.
- Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888), είτε μέσω του eurobank.gr.

Η Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα δίνεται η οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στεγαστικά Δάνεια για τα νέα ζευγάρια

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η Τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων.
Δάνεια για επισκευή ακινήτων
Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου.
Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.

Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

Παράλληλα, με βασική πρόνοια την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεπείς πελάτες της, ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων.
«Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο από την Eurobank και είναι ενήμεροι στην αποπληρωμή του, επιβραβεύουμε τη συνέπειά τους με ένα πακέτο προνομίων», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν:
- Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου).
Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.
- Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.
- Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air - ανά κύριο δανειζόμενο - στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.
Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης