Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η σημασία της… εικόνας

Η σημασία της… εικόνας
Η κυβέρνηση αριστεύει στο επίπεδο της επικοινωνίας
Έχουν περάσει δύο μήνες και κάτι ημέρες από την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Αν και είναι αρκούντως νωρίς να κάνει κάποιος κριτική στην κυβέρνηση ή να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, το σίγουρο είναι –έχοντας, πάντως και κάποιες «αβάντες»- ότι η συνολική της εικόνα είναι θετική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατανοήσει – κάτι που δεν ίσχυε και πιθανώς δεν ισχύει για τον Αλέξη Τσίπρα – τη σημασία της έξωθεν εικόνας.
Χωρίς να ξεχνά, όταν ο ίδιος το θεωρεί απαραίτητο, να ανεβάζει τους τόνους ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση, διατηρεί χαμηλούς τόνους και κυρίως φροντίζει όλοι οι συνεργάτες του να πράττουν το ίδιο.
Ταυτόχρονα οι επιλογές του σε καίριες θέσεις της κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένες.
Τρανό παράδειγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είναι αρκούντως ευγενής, δεν αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και ακόμη και όταν κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν τη διάθεση να «υπερβάλλουν» φροντίζει να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα, όπως συνέβη πρόσφατα με τις δηλώσεις της Christine Lagarde αναφορικά με τα πλεονάσματα.
Ένα ακόμη γλυκόπικρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η «χρήση» πολλών εξωκοινοβουλευτικών προσώπων σε παραγωγικές θέσεις υφυπουργών.
Το πικρό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι τα εν λόγω πρόσωπα δεν έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες, το γλυκό, όμως, είναι ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία, ό,τι και εάν σημαίνει αυτό.
Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης έχει –η αβάντα που προαναφέραμε- την… ευτυχία να μην του ασκείται καμία κριτική από τα ΜΜΕ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ίσχυε στην περίπτωση της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμη και για θετικές της ενέργειες.
Όλα βέβαια τα παραπάνω μένει να αποδειχθεί εάν θα είναι αρκετά ώστε το τέλος της 4ετίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι επιτυχημένη, κάτι σαφώς θετικό πρώτ’ απ’ όλα για την ίδια την Ελλάδα και δευτερευόντως για τον ίδιο ή τη ΝΔ.
Το σίγουρο είναι, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά το γνωστό απόφθεγμα: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»....

Σοφία Ζαφείρη  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης