Επιχειρήσεις

Οι εισηγμένοι που γίνονται ξενοδόχοι – Ποιοι νέοι όμιλοι εισέρχονται στην τουριστική βιομηχανία

Οι εισηγμένοι που γίνονται ξενοδόχοι – Ποιοι νέοι όμιλοι εισέρχονται στην τουριστική βιομηχανία
Μεγάλα τουριστικά projects είναι στα σκαριά, ενώ εισηγμένη με απαίτηση από ανακαίνιση ίσως βρεθεί με ξενοδοχείο στις Σπέτσες
Ολοένα και περισσότεροι εισηγμένοι επιχειρηματίες βλέπουν προοπτικές στην τουριστική βιομηχανία της χώρας και εισέρχονται στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Εκτός από τους παραδοσιακούς εισηγμένους, όπως τη Λάμψα, τη ΓΕΚΕ και την Τεχνική Ολυμπιακή η οποία έχει στην  κατοχή της το Porto Carras, το οποίο επιθυμεί να πουλήσει, αλλά και τις εταιρείες Δάιος και Καράτζης, οι οποίες έχουν και άλλες δραστηριότητες, αλλά διαθέτουν  ποιοτικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εσχάτως οι εταιρείες ακινήτων εισέρχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και άλλες εισηγμένες.
Ξενοδοχεία διαθέτει η BriQ Properties, αλλά και η Εθνική Πανγαία (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα).
Ξενοδοχείο επίσης στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα έχει στην κατοχή της και η Viohalco.
Η Ικτίνος επί σειρά ετών επιθυμεί να αναπτύξει μεγάλο τουριστικό project στην Κρήτη και αναζητά ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν τίμημα 20 εκατ. ευρώ.
Η ΕΚΤΕΡ επιθυμεί να ξεμπλοκάρει την τουριστική επένδυση στην Πάρο, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να λυθούν.
Ο ΟΛΠ στο business plan του έχει την μετατροπή δύο μεγάλων αποθηκών στο λιμάνι του Πειραιά σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, αλλά και την μετατροπή του γνωστού κτηρίου της Παγόδας σε πεντάστερο ξενοδοχείο.
Η επένδυση και για τα τρία ξενοδοχεία θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.  
Η Ιντρακόμ Κατασκευές έχει υπογράψει με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού την εκμίσθωση κτηρίου στην οδό Κολοκοτρώνη στην Αθήνα με σκοπό να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων.
Παλαιότερες αναφορές έκαναν λόγο για έναρξη λειτουργίας εντός του 2019.  
Από τη Centric ετέθη φέτος σε πλήρη λειτουργία 5άστερο ξενοδοχείου boutique (Adorno Suites) στην Μύκονο και αναμένεται να υπάρξει σημαντική συνεισφορά, καθώς πέρσι δούλεψε την μισή σεζόν με 16 δωμάτια, ενώ φέτος είναι σε πλήρη λειτουργία 24 δωμάτια, ενώ παρέχονται πλήρεις παροχές έναντι ελάχιστων παροχών στην περσινή σεζόν.
Τέλος, μικρή εισηγμένη με καλή ακίνητη περιουσία, η οποία είχε ανακατασκευάσει ξενοδοχείο στις Σπέτσες και βρίσκεται σε δικαστική διεκδίκηση οφειλής 3 εκατ. ευρώ, περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσχεση του ξενοδοχείου (γνώστες της αγοράς αναφέρουν πως πρόκειται για μοναδικής ομορφιάς ξενοδοχείο) αναλαμβάνοντας την υποχρέωση εξόφλησης του τραπεζικού δανείου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης