Πολιτική

Πολιτικά κέρδη μετράει η κυβέρνηση μετά την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πολιτικά κέρδη μετράει η κυβέρνηση μετά την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Τι έδειξε δημοσκόπηση της Metron Analysis
Μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το «μήνα του μέλιτος» που διανύει η κυβέρνηση και αυτό γεμίζει ικανοποίηση το Μέγαρο Μαξίμου.
Η έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» καταγράφει τη θετική αποτίμηση των Ελλήνων πολιτών για τις πρώτες 60 ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Σε αυτή την κατεύθυνση το 61% των συμμετεχόντων, όπως αποτυπώνεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, δηλώνει πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.  
Παράλληλα, το 74% όσων συμμετείχαν στην έρευνα εκφράστηκε θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.
Σε ότι αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.
Στην κυβέρνηση βέβαια, γνωρίζουν ότι η περίοδος χάριτος για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης μετά τις εκλογές είναι δεδομένη.
Ωστόσο εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο το νέο αφήγημα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη με σύνθημα τη φράση «ανάπτυξη για όλους» περικλείονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις με δωδεκάμηνο ορίζοντα προκειμένου να κριθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην 85η ΔΕΘ.
Άλλωστε επισημαίνουν  εμφατικά, ότι ήδη σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, οι φορολογούμενοι απαλλάσσονται από δυσβάστακτα βάρη και κατά συνέπεια, εύλογα αυτό καταγράφεται και στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, οι πολίτες είδαν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τους περισσότερους και 22% μεσοσταθμικά και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπροσθέτως, το επόμενο διάστημα, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ψηφίζονται - και πρόκειται να  συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020 - νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη στήριξη της οικογένειας.
Στο μεταξύ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο οποίο προσδίδει μεγάλη σημασία η κυβέρνηση καθώς κινείται με γνώμονα τη διαμόρφωση γόνιμου εδάφους για την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτελούν κομβικό στρατηγικό αποτύπωμα για την επόμενη ημέρα της οικονομίας.
Με το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που παρουσιάζει η κυβέρνηση, προβλέπεται μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικές έτσι ώστε να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν γρήγορα.
Οι σαρωτικές παρεμβάσεις που περικλείονται στο εν λόγω νομοσχέδιο επιτρέπουν τη διαμόρφωση γόνιμου εδάφους και φιλικού κλίματος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφήνοντας πίσω τα εμπόδια του παρελθόντος. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές είναι, ότι η ευέλικτη διαδικασία που εισάγει η νέα νομοθεσία, επιτρέπει τη δημιουργία πολλών και κατά τεκμήριο καλών θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης