Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα δύο η τιτλοποίηση της ΔΕΗ με Pimco και J P Morgan - Στα δύο και η ΔΕΠΑ (εμπορία, υποδομών) με συμμετοχή ιδιωτών

Στα δύο η τιτλοποίηση της ΔΕΗ με Pimco και J P Morgan - Στα δύο και η ΔΕΠΑ (εμπορία, υποδομών) με συμμετοχή ιδιωτών
Στα δύο η ΔΕΠΑ (εμπορία, υποδομών) με την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο από πλευράς κυβέρνησης στην ΔΕΗ και στην ΔΕΠΑ καθώς σύμφωνα με ορισμένες πηγές η τιτλοποίηση της ΔΕΗ θα τμηματοποιηθεί σε δύο άξονες με Pimco και J P Morgan να συμμετέχουν.
Στην ΔΕΠΑ θα κυριαρχήσει το σενάριο διάσπασης σε Εμπορία και Υποδομών με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.
Με βάση πληροφορίες η ΔΕΗ για το σκέλος της τιτλοποίησης φαίνεται να συγκλίνει στο εξής σχέδιο.
Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα ενταχθούν στην τιτλοποίηση θα τις αναλάβει η Pimco και τους υπόλοιπους λογαριασμούς που ήταν να ενταχθούν στην τιτλοποίηση έως 2,2 δισεκ. ευρώ θα δοθεί στην J P Morgan.
Με βάση τον σχεδιασμό έως τα τέλη Οκτωβρίου ή μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση με στόχο να αντληθούν περί τα 450 με 480 εκατ ευρώ συνολικά.

Στα δύο η ΔΕΠΑ (εμπορία, υποδομών) με την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών

Το σχέδιο να διασπαστεί η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) σε δύο δραστηριότητες, την ΔΕΠΑ Εμπορίας και την ΔΕΠΑ υποδομών φαίνεται ότι προκρίνεται από την κυβέρνηση.
Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό έως τέλη Οκτωβρίου θα έχει αλλάξει ο νόμος που θα επιτρέψει την υλοποίηση του σχεδιασμού διάσπασης και αναζήτησης ιδιωτών επενδυτών.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίας να αποκτήσει στρατηγικό επενδυτή ιδιώτη με ποσοστό τουλάχιστον 51% και το δημόσιο να παραμείνει μέτοχος μειοψηφίας.
Η ΔΕΠΑ Υποδομών θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο με πλειοψηφικό πακέτο, ενώ πιθανότατα θα δοθεί ποσοστό μειοψηφίας στους ιδιώτες επενδυτές.
Το σενάριο αυτό αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί φαντάζει πολύ πιθανό καθώς το δημόσιο διατηρεί στρατηγικό ρόλο ενώ συμμετέχουν και ιδιώτες επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης