Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Γαλλία: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019 ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,1% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με την Insee, η επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή οφείλεται κυρίως στην πτώση που σημειώθηκε στις τιμές βιομηχανικών προϊόντων.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι πτώσης 0,2% τον Ιούλιο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός διαμορφώθηκε στο 1,3% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με το 1,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι πτώσης 0,2% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης