Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ωθήσουν τον Stoxx 600 στις 405 μονάδες τους επόμενους 6 μήνες

BofA Merrill Lynch: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ωθήσουν τον Stoxx 600 στις 405 μονάδες τους επόμενους 6 μήνες
Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 θα φτάσει τις 405 μονάδες έως το τέλος του Μαρτίου του 2020
Σε ανοδική τροχιά θα βρεθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με πρωταγωνιστή τις τράπεζες, τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, η δυναμική για ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών θα βασιστεί σε ένα θετικό momentum για τον PMI ευρωζώνης και στην υπεραπόδοση των κυκλικών μετοχών (δηλ. των μετοχών που παρουσιάζουν κυκλικές διακυμάνσεις στην αξία τους, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας) έναντι των αμυντικών.
«Σε συνδυασμό με τις παραδοχές μας για μέτρια υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, η εξασθένιση της αβεβαιότητας στην ευρωπαϊκή πολιτική και των ήπιων ανασταλτικών παραγόντων της ανοδικής κίνησης του ευρώ, αναμένεται άνοδος του Stoxx 600 στις 395 μονάδες έως το τέλος του έτους και στις 405 μονάδες έως το τέλος του Μαρτίου» επισημαίνει η BofA Merrill Lynch.
Σημειώνεται ότι ο Stoxx λίγα λεπτά πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) βρισκόταν στις 390,48 μονάδες.
Η BofA Merrill Lynch είναι overweight στις ευρωπαϊκές τράπεζες, με την προϋπόθεση ότι τείνουν να υπεραποδώσουν έναντι της αγοράς όταν το momentum για τον PMI της ευρωζώνης είναι θετικό και οι αποδόσεις των γερμανικών αποδόσεων αυξάνονται.
Η ανάλυση της BofA Merrill Lynch συνεπάγεται αύξηση κατά 10% στις τιμές των τραπεζικών μετοχών έως τον Δεκέμβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης