Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τέλος του «ράλι» στην Wall Street, δεν αποτελεί πλέον επενδυτική ευκαιρία

Goldman Sachs: Τέλος του «ράλι» στην Wall Street, δεν αποτελεί πλέον επενδυτική ευκαιρία
Έκθεση της Goldman Sachs για τις αγορές
Η υποχώρηση της πρόσφατης ανόδου στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία (δηλαδή ενόψει νέας ανόδου), εκτιμούν σε σημείωμά τους προς τους πελάτες οι αναλυτές της Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι, πλέον, το «ράλι» έχει οριστικά τελειώσει στη Wall Street.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το momentum που αναπτύχθηκε στις αγορές μετοχών των ΗΠΑ αντιστράφηκε αμέσως μόλις εντοπίστηκε αυξημένη θετική συσχέτιση μεταξύ των τιμών σε ορισμένες μετοχές, συμπαρασέρνοντας σε πτώση μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και μετοχές που έχουν αποδώσει αρκετά καλά (outperform) σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά.
Την αντιστροφή του momentum προκάλεσε ο «συνωστισμός» των επενδυτών και οι βίαιες εναλλαγές της αγοράς των τελευταίων δύο εβδομάδων.
«Οι τάσεις της αυξανόμενης συγκέντρωσης χαρτοφυλακίων, του πτωτικού κύκλου εργασιών και του αυξημένου συνωστισμού, έχουν επιταχυνθεί τα πρόσφατα τρίμηνα.
Η άνοδος του συνωστισμού συνέβαλε στην αποδυνάμωση των πιο δημοφιλών μετοχών, γεγονός που με τη σειρά του αύξησε περαιτέρω τόσο τη μόχλευση όσο και το βάρος αυτών των θέσεων στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, χωρίς να υπάρχει καμία ενεργή αντιστάθμιση.
Η υποτιθέμενη βελτίωση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τα οικονομικά στοιχεία βοήθησαν να περιοριστεί η ανησυχία των επενδυτών για μια επικείμενη ύφεση.
Την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ ανέφεραν την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ο δείκτης ISM μη-βιομηχανικής παραγωγής υπερέβη τις προσδοκίες και βοήθησε στην άνοδο.
Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου έδειξε αύξηση των μισθών.
Αυτά τα στοιχεία απελευθέρωσαν τη δυνητική ενέργεια που δημιούργησε ο συνωστισμός των επενδυτών, πιέζοντας τις αποδόσεις του κρατικού 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ από 1,45% σε 1,75%. (…)
Η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι ο βασικός καθοριστικός παράγοντας για την άνοδο των τιμών μετοχών στο εγγύς μέλλον», σχολιάζει η τράπεζα.
Οι πίνακες της ανάλυσης:









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης