Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Πολλά ακόμα τα ερωτήματα

tags :
Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Πολλά ακόμα τα ερωτήματα
Υπαξιωματικός ομολόγησε ότι τον Οκτώβριο του 2018 εμπιστεύτηκε συνάδελφο του και του έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης
(upd) Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης απώλειας/κλοπής στρατιωτικού υλικού από ναυτική βάση στη Λέρο βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές ύστερα από την ομολογία υπαξιωματικού ότι τον Οκτώβριο του 2018 εμπιστεύτηκε συνάδελφο του και του είχε επιτρέψει την είσοδο στη αποθήκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαξιωματικός, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ως νέος διαχειριστής της αποθήκης, υποστήριξε ότι τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε τα κλειδιά στον προηγούμενο διαχειριστή που ζήτησε να μπει στην αποθήκη
Όπως είπε, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση διότι πείστηκε πως ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών ζήτησε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους για να αφήσουν υλικά των ΟΥΚ.
Στο ερώτημα γιατί έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, ο υπαξιωματικός απάντησε ότι λειτούργησε βάσει εμπιστοσύνης με τον συνάδελφό του ενώ ανέφερε ότι ο προηγούμενος διαχειριστής και οι δύο «βατραχάνθρωποι» μπήκαν στην αποθήκη σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2018.
Μάλιστα ανέφερε ότι οι δύο «βατραχάνθρωποι» με τον συνεργό τους έμπαιναν στην αποθήκη με μαύρες σακούλες και έβγαιναν κρατώντας τις ίδιες μαύρες σακούλες, στις οποίες δεν αποκλείεται να μετέφεραν το στρατιωτικό υλικό που λείπει από την αποθήκη.
Τη μαρτυρία αυτή αρνείται κατηγορηματικά ο υπαξιωματικός, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε τα κλειδιά και «έδρασε» από κοινού με τους δύο «βατραχανθρώπους».
Ο εν λόγω υπαξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί εκτός Λέρου, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και αρνείται ότι μπήκε στην αποθήκη.
Η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά περίπλοκη, μια και ήταν κάτι σύνηθες, στρατιωτικά τμήματα να χρησιμοποιούν τις αποθήκες αυτές για να παίρνουν στρατιωτικό υλικό για ασκήσεις και κατόπιν να επιστρέφουν ότι δεν χρησιμοποιήθηκε.
Σε κάθε περίπτωση, ύποπτοι υπάρχουν και η διαδικασία της προανάκρισης από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της εισαγγελίας του Ναυτοδικείου είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση.
Παρόλο αυτά, τα ερωτήματα είναι πολλά και καίρια.
Όπως για παράδειγμα που είναι τα όπλα και για ποιον σκοπό τα απέσπασαν αυτοί που τα απέσπασαν.

Αποστολάκης: Το στρατιωτικό υλικό από τη Λέρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες

Την θέση πως το στρατιωτικό υλικό που εκλάπη από τη ναυτική βάση στη Λέρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες διατύπωσε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και αναφερόμενος στην υπόθεση της Λέρου ο κ.Αποστολάκης υποστήριξε πως «οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών αρχών».
«Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα» είπε ο κ.Αποστολάκης, τονίζοντας πως «δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε».
«Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά ζητήματα ο στρατός είναι σοβαρός.
Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πατριώτες και αγαπούν αυτό που κάνουν.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι σχετικά με το τι παρέχεται σε κάθε μονάδα» είπε ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
«Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης, εκτιμώντας πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω, μιας και ο στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.
«Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει» τόνισε ο κ.Αποστολάκης.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 13/9 07:45)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης