Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 εβδομάδων οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη - Δεν έπεισε η ΕΚΤ

Σε υψηλά 6 εβδομάδων οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη - Δεν έπεισε η ΕΚΤ
Oι επενδυτές δεν πείθονται από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης
Σε υψηλά έξι εβδομάδων ενισχύονται οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, μετά τη χθεσινή «βουτιά».
Σε δεύτερη ανάγνωση, οι επενδυτές δεν πείθονται από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.
«Οι αγορές αντιλαμβάνονται ότι η ΕΚΤ έχει φτάσει στα όριά της, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις επίμονες συστάσεις Draghi στις κυβερνήσεις για αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική», σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Commrzbank Christoph Rieger.
Στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο -0,5% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές του 2018.
Οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων επέστρεψαν σε θετικό έδαφος, στο +0,03%.

Image
Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 0,758% την Πέμπτη, ενισχύεται στο 0,91%.

Image
Στην Πορτογαλία, η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται στο 0,272%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας ενισχύεται στο 0,262%.
Στην Ιρλανδία, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,059% από 0,033% χθες.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη το νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 20 δισ. ευρώ μηνιαίως.
Οι αγορές τίτλων θα αρχίσουν το Νοέμβριο του 2019, με ανοικτή ημερομηνία λήξης.
Η απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι απηχεί την επιφυλακτική στάση των "γερακιών" του διοικητικού συμβουλίου, με τις αγορές να ανέμεναν ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της ήδη αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Βέβαια, παράλληλα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,50%, από -0,40% προηγουμένως.
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων  θα μειωθεί στο -0,50%, από -0,40%, ενώ τα επιτόκια των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα που συμβαδίζουν με την επιδίωξή του μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης