Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 7 εβδομάδων η στερλίνα εν μέσω προσδοκιών για παράταση του Brexit, στο +0,8% και τα 1,2429 δολ.

Σε υψηλά 7 εβδομάδων η στερλίνα εν μέσω προσδοκιών για παράταση του Brexit, στο +0,8% και τα 1,2429 δολ.
Το ευρώ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,45% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8923 στερλίνες
Κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (13/9) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, εν μέσω προσδοκιών ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία τρίτη παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,80 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2429 δολ. γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, το ευρώ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,45% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8923 στερλίνες, ενώ όσον αφορά την ιστοτιμία στερλίνας-γεν, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,71% έναντι του ιαπωνικού, στα 134,2 γεν.
Σύμφωνα με χθεσινό (12/9) δημοσίευμα του Business Insider, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει πιθανότατα μία ακόμα παράτατη του Brexit, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας χωρίς μία συμφωνία.
Το σχετικό δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να συνάψει μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, με τον ίδιο ωστόσο αν διευκρινίζει ότι είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
«Θα προχωρήσουμε σε συμφωνία και θα εργαστούμε πολύ σκληρά ώστε να συνάψουμε μία συμφωνία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει νέα παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης