Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία Novartis - Στο στόχαστρο Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος - Σκληρή κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Στη Βουλή η δικογραφία Novartis - Στο στόχαστρο Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος - Σκληρή κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ευ. Βενιζέλος βάζει και τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο
Στη Βουλή στάλθηκε η υπόθεση της Novartis, μετα τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευαγ. Βενιζέλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Το φερόμενο ως σκάνδαλο πλέον παίρνει νέα τροπή καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για πολιτική σκευωρία και έβαλαν στο «κάδρο» των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επονομαζόμενος ως «Ρασπούτιν», βρίσκεται στο στόχαστρο των  καταγγελιών από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ως ο ενορχηστρωτής μίας σκευωρίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος βάζει και τον Αλέξη Τσίπρα στο στόχαστρο, ως τον ηγέτη που κουνούσε τη μπακέτα με σκοπό να πλήξει πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

 Λοβέρδος: Θα τους στείλω φυλακή – Να γίνει προανακριτική για τη Novartis

Τη διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis ζητά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος του οποίου ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα.
«Θέλω να τους στείλω φυλακή χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα με όλους τους πολίτες», είπε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος σχετικά με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τόνισε ότι εμπεριέχονται λιγότερα στοιχεία.
Όπως είπε, κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από τον Φρουζή, «τον οποίο όσο ήμουν υπουργός, δεν τον είχα καν γνωρίσει!».
«Οι κατηγορίες έχουν στηριχτεί σε καταθέσεις «ψευδομαρτύρων-κουκουλοφόρων», οι οποίοι για όλους κρίθηκαν αναξιόπιστοι, για μένα αξιόπιστοι!» υποστήριξε ο κ.Λοβέρδος, τονίζοντας ότι «μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης ενορχήστρωσε μια ιστορία που κατέληξε στην προσβολή δέκα ανθρώπων, από τους οποίους έμεινα εγώ»
«Υπάρχουν μαρτυρίες δύο εισαγγελέων ότι δέχτηκαν πιέσεις από μέλος της κυβέρνησης, τον ‘Ρασπούτιν’», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζοντας την αναφορά Παπαγγελόπουλου έξω από το Μαξίμου, όταν ανακοίνωνε ότι η υπόθεση Nοvartis «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο».
«Εμείς δεν φοράμε κουκούλα.
Αυτοί που μας κατηγόρησαν φορούν κουκούλες.
Θα βγουν όμως αυτές όταν έρθει η υπόθεση στη Βουλή.
Ο κ.Αγγελής έχει περιγράψει τον Παπαγγελόπουλο» τόνισε ο κ.Λοβέρδος.

Κατάθεση Αγγελή για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς - Τί απαντά η Τουλουπάκη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, κατά τη χθεσινή (12/9) κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ανέφερε ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».
Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωάννης Αγγελής δεν κατονόμασε ποιος είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την κωδική ονομασία «Ρασπούτιν» και παρέπεμψε σε πρόσωπα που -σύμφωνα με τον ίδιο- τον γνώριζαν, όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Ακόμη, ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ότι ο «Ρασπούτιν» πλέον της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, είχε παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στην κατάθεση του, η οποία διήρκησε περίπου 4,5 ώρες, ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».
Ο Ιωάννης Αγγελής είχε δύο συναντήσεις με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.
Η μία συνάντηση έγινε παρουσία της Μαρίας Παπασπύρου και η δεύτερη με τη Ξένη Δημητρίου.
Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους λοιπούς (Δημητρίου κ.λπ.) φέρεται να είπε: «Φίλη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».
Φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα τον ίδιο», επισημαίνοντας ότι «κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν».
Ο Ιωάννης Αγγελής προσκόμισε στοιχεία και έγγραφα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του.
Ενδεικτικά, κατέθεσε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την Ελένη Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.
Τέλος, επιβεβαίωσε ενώπιων του Ευάγγελου Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επανέλαβε, ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κ. Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Toυλουπάκη: Παντελώς ψευδή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Αιχμές κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή αφήνει σε δήλωσή της η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Αγγελή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται τη μυστικότητα της έρευνας", προσθέτοντας ότι "όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς ψευδή".
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι "η συμπεριφορά της κ. Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και από μένα".

Την Τρίτη (17/) καταθέτει η Τουλουπάκη για τις καταγγελίες κατά του Αγγελή

Νέα εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο αυτήν την φορά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ξεκινά με φόντο και πάλι τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.
H διερεύνηση όσων είχε υποστηρίξει η κ. Τουλουπάκη σε αναφορά που είχε υποβάλει στους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, παράλληλα με αυτήν που ήδη διενεργείται στον Άρειο Πάγο με αντικείμενο όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής.
Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε ήδη να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που έχει αναλάβει με εντολή του Αρείου Πάγου την έρευνα των ισχυρισμών που προέβαλε η εισαγγελική λειτουργός δια της αναφοράς της μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.
Στην αναφορά που πλέον θα ερευνηθεί από τον κ. Παππά, η εισαγγελέας Διαφθοράς δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβαιναν κατά την διάρκεια της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία στο διάστημα που εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν ο κ. Αγγελής.
Η κ. Τουλουπάκη φέρεται με την επίμαχη αναφορά της να καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι με ενέργειες του επιχειρούσε να "μπλοκάρει" την έρευνα ενώ κάνει μνεία και στο ταξίδι στην Βιέννη στα τέλη του 2018 το οποίο φαίνεται να αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τη διάρρηξη των σχέσεων της με τον μέχρι τότε εποπτεύοντα της.
Η κ. Τουλουπάκη φέρεται να επισημαίνει πως στο επίμαχο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου είχαν μεταβεί η ίδια, εισαγγελείς Διαφθοράς και ο κ. Αγγελής, ο τελευταίος δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντας τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust. Υποστηρίζει επίσης η εισαγγελέας, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους».
Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου, και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει, για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».

ΝΔ: Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί

«Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί.
Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με την οποία απαντάει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Novartis.
Η Πειραιώς προσθέτει: «Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια.
Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης