Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σειρήνες πολέμου» από Netanyahu: Δεν αποκλείεται πόλεμος στην Γάζα ακόμη και πριν τις εκλογές

«Σειρήνες πολέμου» από Netanyahu: Δεν αποκλείεται πόλεμος στην Γάζα ακόμη και πριν τις εκλογές
«Σειρήνες πολέμου» από Netanyahu
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δήλωσε πως το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει τον πλήρη πόλεμο στην Γάζα πριν τις εκλογές, οι οποίες διεξάγονται στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργόςφαίνεται έτοιμος να διακινδυνεύσει να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή αντί να δει τις πιθανότητες επανεκλογής του για 5η συνεχόμενη φορά, να μειώνονται. Οι εκλογές στο Ισραήλ είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.
Προσπαθώντας απεγνωσμένα να κερδίσει περισσότερες ψήφους πριν από τις εκλογές, προσπαθώντας να «εκτοπίσει» τους αντιπάλους του, είπε πως το Ισραήλ θα ξεκινήσει έναν πόλεμο "πλήρους κλίμακας" στην Λωρίδα της Γάζας πριν από τις εκλογές.
Ο Netanyahu υποστήριξε ότι "μια επιχείρηση στην Γάζα θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή ακόμη και πριν τις εκλογές", για να καταλήξει με τον ισχυρισμό: "Οι εκλογές δεν αποτελούν παράγοντα".
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να "ανατρέψει το καθεστώς της Χαμάς".
Αυτή η πολεμοχαρής ρητορική του Netanyahu δεν φαίνεται πάντως να συγκινεί τις δημοσκοπήσεις, παρά την απήχησή του σε ακροδεξιούς και εθνικιστικούς φορείς.
Εν τω μεταξύ μέσα στην εβδομάδα, οι μαχητές της Χαμάς και ο στρατός του Ισραήλ προχώρησαν σε ανταλλαγή πυρών μετά την εκτόξευση πυραύλων από την Γάζα. Οι συγκρούσεις διέκοψαν την προεκλογική συγκέντρωση του Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης