Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Συγκρατημένα αισιόδοξος για μία συμφωνία για το Brexit

Johnson: Συγκρατημένα αισιόδοξος για μία συμφωνία για το Brexit
Πιθανότητες συμφωνίας για το Brexit βλέπει τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός
"Συγκρατημένα αισιόδοξος" για την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίαςγια το θέμα του Brexit, δήλωσε ο Boris Johnson.
"Διαμορφώνεται το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ομιλία του στη βόρεια Αγγλία, στην οποία αποδοκιμάστηκε από έναν πολίτη, σύμφωνα με το Politico.
Ο Boris Johnson αναμένεται να συναντηθεί την Δευτέρα 16/9 με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker στο Λουξεμβούργο. Ο ηγέτης των Συντηρητικών θα συναντηθεί επίσης με τον διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, τον Michel Barnier.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν επίσης και οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, όπως ανέφεραν πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ. "Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε κάποιες ιδέες" για μια λύση όσον αφορά τους υγειονομικούς και φυτουγειονομικούς (SPS) ελέγχους στα ζώα και τα ζωικά προϊόντα στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. "Περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των ομάδων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα".
Ο Johnson επιμένει πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης