Ζαχαράκη (υφ. Παιδείας): Στόχος μας να στηρίξουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους

Ζαχαράκη (υφ. Παιδείας): Στόχος μας να στηρίξουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους
Η καρδιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χτυπά στο δημόσιο πανεπιστήμιο
«Για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας» έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου.
«Στόχος μας είναι δώσουμε σε όλους σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας και ανεξαρτήτως κάθε άλλης συνθήκης, ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της ζωής τους μέσα από την πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση» τόνισε σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.
Όπως υπογράμμισε «στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι να μελετήσουμε με μεγάλη προσοχή και σε εύλογο χρονικό διάστημα όποιες προτάσεις έχουμε για αλλαγή των βιβλίων και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας σε κλίμα συναίνεσης και κρατώντας την εκπαίδευση μακριά από αντιπαραθέσεις όσο και αν η αξιωματική αντιπολίτευση το επιχειρεί με επιμονή».
Είπε ακόμη ότι «πέρα από τα βιβλία μελετούμε ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το δημοτικό έως το Λύκειο, μεθόδους διδασκαλίας που θα ελαττώνουν το διάβασμα του μαθητή στο σπίτι ειδικά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού».
Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων η υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι «με ευθύνη της προηγούμενης κυβερνητικής πλειοψηφίας χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος» και διευκρίνισε ότι «η καρδιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χτυπά στο δημόσιο πανεπιστήμιο και δικό μας χρέος είναι να στηρίξουμε τα δημόσια πανεπιστήμια μας».
Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζει, οτι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως στόχο να βάλει τη χώρα σε ένα δρόμο δημιουργίας και ανάπτυξης αλλά και να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα της πολιτικής».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS