Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Η Γερμανία θα δέχεται το 25% των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία

Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Η Γερμανία θα δέχεται το 25% των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία
Η μεταναστευτική μας πολιτική έχει ένα ανθρωπιστικό πρόσημο δεν θα αφήσουμε κανέναν να πνιγεί
«Η Γερμανία προτίθεται στο εξής να δέχεται στο έδαφός της το 25% των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ιταλία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer.
«Έλεγα ανέκαθεν ότι η μεταναστευτική μας πολιτική έχει ένα ανθρωπιστικό πρόσημο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πνιγεί», τόνισε ο βαυαρός πολιτικός ο οποίος είχε ωστόσο επικρίνει σφόδρα την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» της καγκελαρίου Merkel.
Όπως επισημαίνει ο προερχόμενος από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση ΥΠΕΣ, «εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε μπορούμε να αναλάβουμε το 25% των διασωθέντων μπροστά στις ιταλικές ακτές ανθρώπων.
Αυτό δεν πρόκειται να επιβαρύνει την μεταναστευτική μας πολιτική». Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική κυβέρνηση δέχεται ήδη το ένα τέταρτο περίπου των διασωθέντων προσφύγων από την Ιταλία.

Κινδυνεύει με κατάρρευση η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας 

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger εκφράζει φόβους για κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
«Με μια προσφυγική συμφωνία που της κόστισε έξι δισεκατομμύρια ευρώ η ΕΕ επιχείρησε να απαλλαγεί από το πρόβλημα. Τώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στη τσέπη και να εμβάσει και άλλα δισεκατομμύρια στην Άγκυρα για την περίθαλψη των προσφύγων.
Την ίδια ώρα όμως πρέπει να τραβήξει μια σαφή κόκκινη γραμμή οτι δεν θα πρέπει να δοθούν και πολιτικά ανταλλάγματα στον Erdogan.
Όσον αφορά τα ατομικά δικαιώματα και τη δημοκρατία δεν επιτρέπεται να γίνουν εκπτώσεις στον τούρκο πρόεδρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης