Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ ο Τσίπρας – Τι ανέφερε

Στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ ο Τσίπρας – Τι ανέφερε
Μεταξύ άλλων ο A. Τσίπρας επισκέφτηκε τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή
Περιοδεία στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ πραγματοποίησε το Σάββατο 14/9 ο πρόεδρος ο ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Image
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ξεναγήθηκε από αξιωματικούς, αλλά και στο περίπτερο της ΕΡΤ3, όπου συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους και ευχήθηκε "καλή δύναμη".
Ακόμη, επισκέφτηκε το περίπτερο που φιλοξενείται η έκθεση Cannabis Expo, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής της βιομηχανικής κάνναβης.
Περαιτέρω, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους χώρους της ΔΕΘ ενημερώθηκε για τα ηλεκτροκίνητα οικολογικά οχήματα Eco Car που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ επισκέφτηκε επίσης το περίπτερο εταιρείας καπνικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα, αλλά και το περίπτερο εταιρίας με μπίρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου κεράστηκε ένα ποτήρι μπίρα, ενώ στάθηκε αρκετή ώρα στο περίπτερο 10, όπου αφορούσε την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία.
Συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των πανεπιστημίων.
Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΔΕΘ όπου φιλοξενείται η "Akademia", το θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές και φοιτητές, ζητώντας από τους τελευταίους πληροφορίες για τα καινοτόμα εκθέματα -προϊόντα της έρευνας που γίνεται στα πανεπιστήμια, τα οποία παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους των πανεπιστημίων στην 84η ΔΕΘ.
Στάθηκε στο περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο νέο μη επανδρωμένο αερόχημα με κωδική ονομασία MPU RX-4, το οποίο σχεδίασε το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ομάδα Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων UAV-iRC του ΚΕΔΕΚ του ΑΠΘ.
Συνομίλησε με μέλη της ομάδας του αγωνιστικού μονοθέσιου οχήματος της ομάδας Αristotle University Racing Team Electric - Arist.u.r.t.le., ρώτησε για την αυτονομία του οχήματος, την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, ενώ έδωσε έμφαση και στο πρόγραμμα της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ που σχετίζεται με τη εφαρμογή ThessHF, η οποία αναπτύχθηκε για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Στο εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε εικονικά στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Σημειώνεται ότι τον κ. Τσίπρα συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος και η επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τα περίπτερα του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Μάλιστα, στο περίπτερο της ομάδας του Άρη, δόθηκε στον κ. Τσίπρα ως δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου.
Ο κ. Τσίπρας  έκανε στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου έγραψε στο βιβλίο «καλή δύναμη στο έργο σας», στο περίπτερο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στο περίπτερο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αλλά και στο περίπτερο της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 84η ΔΕΘ, όπου τον  υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς χορούς και στο μέτωπό του σχημάτισαν την κόκκινη βούλα για το καλωσόρισμα και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα.
Προτού αναχωρήσει από τους χώρους της 84ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας πέρασε και από το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις start up εταιρίες, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό, Ν. Παππά.
Image
Προηγήθηκε της περιοδείας του στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ η συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός, προσθέτοντας ότι την επισκέπτεται 12 συνεχή χρόνια, στην αρχή ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα, πάλι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα «λιθαράκι» στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρανα σημειώνει πως πρέπει να συνεχιστεί και να είναι έτοιμη η ανάπλαση το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης