Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλά και Κερί - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλά και Κερί - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Την κατάσβεση επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται
(upd4) Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο, που αναμένεται να είναι ολονύκτια, εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται.
Την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είναι ανεξέλεγκτη στο Κερί Ζακύνθου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά επιχειρούν 111 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.
Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη  και 2 ελικόπτερα.
Εσπευσμένα στο νησί και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης, αλλά και η Ειδική Ομάδα Πρώτης Απόκρισης της ΓΓΠΠ.
Μάλιστα,  με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J από Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν  80 πυροσβέστες με 30 οχήματα  και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη 9 οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
Στο μεταξύ, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αγαλάς και Κερί, που βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.
Πλέον,  έχουν απομακρυνθεί  οι κάτοικοι από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών.
Image
Νωρίτερα στο χωριό Κερί είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα πρώτα σπίτια, με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου,  μετά και συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αλλά και ξενοδοχειακή μονάδα, απ΄όπου 120 περίπου άτομα μεταφέρθηκαν με τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ Ζακύνθου σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.
Image
Image
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν δυο σπίτια στο Κερί, το ένα εκ των οποίων ήταν κατοικήσιμο και βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο που νωρίτερα εκκενώθηκε.
Μιλώντας νωρίτερα στο One Channel ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, ανέφερε ότι είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα και έκανε λόγο για καταστροφική καθυστέρηση των εναέριων μέσων που χρειάστηκε να ανεφοδιαστούν κάποια στιγμή το μεσημέρι.
Παράλληλα, σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πλέον απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων:  με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου, με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. Ζακύνθου Κοιλωμένου, αλλά και προς την λίμνη Κερίου.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά  ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 15/9  από την περιοχή Λιθακιά.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις  στον Αγαλά Ζακύνθου, ενώ ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες του χωριού, ενώ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν μια αντιπυρική ζώνη.
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν  οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν.
Σε ό, τι αφορά την πυρκαγιά στον Αγαλά Ζακύνθου, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και την κατάσβεσή της επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Α. Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ, καθώς  και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης