Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδεθεί από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις

Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδεθεί από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις
"Δεν είναι κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ "τρώει από τα έτοιμα" αλλά αντικειμενική διαπίστωση", τονίζει ο Γ. Δραγασάκης
«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδεθεί από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις», που «αποδείχτηκαν έωλες»,  δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης  «ξαναμοιράζει τα κομμάτια μιας ήδη μοιρασμένης πίτας και το κάνει με άνισο κοινωνικά τρόπο, σε σύγκριση με το πακέτο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει για το 2020», με τρόπο «που δεν μένουν και πολλά για τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα».
Σημειώνει δε, πως «δεν είναι κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ "τρώει από τα έτοιμα" αλλά αντικειμενική διαπίστωση που διαψεύδει την καταστροφολογία των προηγούμενων ετών και δημιουργεί υποχρεώσεις για το μέλλον».
Για την  ανάπτυξη, ο κ. Δρασαγάκης αναφέρει ότι χρειαζόμαστε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά το κρίσιμο είναι πως τα τους πετύχουμε ώστε να είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη και δίκαιη.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «το σύμπλεγμα τουρισμού και real estate δεν μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε μια ισχυρή αλλά και διατηρήσιμη ανάπτυξη υψηλής προστιθέμενης αξίας αν δεν συνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, όπως επιδιώκαμε εμείς, και με μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική.
Η ανάπτυξη επίσης, δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη αν δεν στηρίζεται σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».
Κατά τον ίδιο, δεν αρκούν αποσπασματικά μέτρα, αλλά χρειάζεται μια ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική και θα είναι τραγικό λάθος αν η νέα κυβέρνηση εγκαταλείψει ό,τι εμείς στο πεδίο αυτό δημιουργήσαμε».
Χαρακτηρίζει παλιομοδίτικο και παλιοκαπιταλιστικό τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη, λέγοντας ότι «δεν οδηγεί σε διατηρήσιμη ανάπτυξη, αλλά προετοιμάζει  τις επόμενες κρίσεις».
Σ ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και πέτυχε «να προασπίσει τον δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά, παρά τις πιέσεις που μας ασκούνταν από διάφορες πλευρές.
 Γι' αυτό και προτάξαμε και επιτύχαμε διαπραγματευτικά την πολύπλευρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί μονομερών αποκρατικοποιήσεων».
«Έτσι και “όχι” σε ιδιωτικοποιήσεις είπαμε και πολλά κερδήθηκαν υπέρ της κοινωνίας μέσω της αναδιαπραγμάτευσης των αρχικών συμβάσεων, όπως στην περίπτωση της COSCO, του Ελληνικού και άλλων», προσθέτει.
Σημειώνει ακόμη ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, «έχει εκφραστεί θετικά για το έργο που αφήσαμε στο υπουργείο και δεσμεύτηκε να το σεβαστεί και να ολοκληρώσει ορισμένες εκκρεμότητες», ενώ πρόσφατα «αναγνώρισε ορθώς τις μεγάλες δυνατότητες της αναπτυξιακής τράπεζας».
«Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα, ούτε ανακοίνωσε την ίδρυση παραρτήματός της στην Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος.
Αναμένουμε λοιπόν την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας και των ειδικών επενδυτικών ταμείων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει και είχαν ψηφιστεί και από τη ΝΔ στη Βουλή», συμπλήρωσε.
Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι απαιτείται η οργανωτική διεύρυνση και η λειτουργική αναβάθμισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης