Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Euromedica: Στην τελική ευθεία Farallon και Πειραιώς για την επόμενη ημέρα

tags :
Euromedica: Στην τελική ευθεία Farallon και Πειραιώς για την επόμενη ημέρα
Ενδιάμεση χρηματοδότηση με τη μορφή δανείου από Farallon για να ανταπεξέλθει η εταιρεία στις άμεσες ανάγκες της. Ο συντονισμός του fund με την Πειραιώς
Τον σχεδιασμό τους για την επόμενη ημέρα της Euromedica θα αρχίσουν να «ξεδιπλώνουν» οι δύο μεγαλοπιστωτές της, Farallon και Τράπεζα Πειραιώς καθώς αφενός υπάρχει ανάγκη άμεσων κινήσεων για την ανάταξη του ομίλου, αφετέρου ολοκληρώνονται οι μεταξύ τους συζητήσεις, που αφορούν στην «φόρμουλα» εκδήλωσης των από κοινού ενεργειών τους.
Όπως πληροφορείται το Bankingnews.gr, στο σκέλος των άμεσων ενεργειών ανάταξης περιλαμβάνεται η χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, με τη μορφή δανείου, από τη Farallon στην Euromedica, ώστε να αποκατασταθούν οι πληρωμές σε προσωπικό, δίκτυα κοινής ωφέλειας και προμηθευτές.
Η επάνοδος σειράς σημείων πρωτοβάθμιας υγείας σε ομαλότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα καθώς οι κλινικές ( γενικές και αποκατάστασης), στις οποίες συμμετέχει η Euromedica έχουν, κατά κανόνα, καλύτερη – συγκριτικά- χρηματοοικονομική θέση.
Η υπό ειδική εκκαθάριση Axon, η οποία κατέχει το 47% της Euromedica δεν μπορεί να προβεί σε ενέργειες στήριξης της εταιρείας, καθώς ο νόμος περιορίζει την περίμετρο του αντικειμένου της στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ως την ολική εξόφληση των πιστωτών της εταιρείας.
Όταν ολοκληρωθεί η απογραφή στην Euromedica, η ειδική διαχείριση της Axon Holdings θα πρέπει να συντάξει το πλάνο εκποιήσεων, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει και το 47% της Euromedica, καθώς μαζί με κάποια ακίνητα αποτελούν τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Axon Holdings.
Για το 47% της Euromedica η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν Farallon και Πειραιώς.
Η απόκτησή του αποτελεί το επόμενο κομβικό βήμα στο σχεδιασμό τους για ολική αναδιάρθρωση και εξυγίανση των δραστηριοτήτων του ομίλου, ώστε, υπό τη νέα του μορφή, να διεκδικήσει ανάκτηση και διεύρυνση του μεριδίου του στην αγορά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.
Σημειώνεται ότι η αλλαγή σελίδας στην Euromedica συντελέστηκε στο τέλος Ιουνίου με την αλλαγή του Διοικητικού της Συμβουλίου, στο οποίο δεν συμμετέχουν, πλέον, μέλη της οικογένειας Λιακουνάκου. Το νέο Δ. Σ επικεντρώθηκε στην επίλυση άμεσων προβλημάτων όπως για παράδειγμα η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης