Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και να γίνει

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και να γίνει
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο είναι δυνατή
Σαφές μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σήμερα (16/9) ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab, τονίζοντας ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ακόμα και χωρίς μία συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Raab δήλωσε ότι η νομοθεσία που εγρίθηκε πριν από μερικές ημέρες από το βρετανικό κοινοβούλιο για την παράταση του Brexit «πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο πρωθπουργός είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρος ότι επιθυμεί να μας οδηγήσει εκτός ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου και ότι έχει επικεντρωθεί στο να εξασφαλίσει μία συμφωνία».
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα αψησίσει τη νομοθεσία, ο κ. Raab ξεκαθάρισε ότι «θα τηρήσουμε τον νόμο, αλλά ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής ότι πρέπει να φέρουμε τη διαδικασία σε κάποια οριστικότητα».
«Θα επιδιώξουμε τη συμφωνία, γι' αυτό ο πρωθυπουργός είναι στο Λουξεμβούργο και συνομιλεί με τον πρόεδρο Jean-Claude Juncker», υπογράμμισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα είμαστε επίσης πολύ σαφείς με τους εταίρους μας από την ΕΕ πως θα αποχωρήσουμε στα τέλη Οκτωβρίου».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επανέλαβε ότι το Λονδίνο επιθυμεί την αφαίρεση του ιρλανδικού backstop από τη συμφωνία για το Brexit, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επίτευξη συμφωνία στη Συνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Οκτωβρίου του 2019 είναι δυνατή.
«Έχουμε διασαφηνίσει τις λεπτομέρειες στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Raab, για να προσθέσει ότι «το ερώτημα είναι εάν θα συμβαδίσει μαζί μας η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί δεύτερο δημοψήφισμα που να αφορά τη συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης