Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει deal με τους λίγους και ισχυρούς

Θεοχαρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει deal με τους λίγους και ισχυρούς
Ο ρεβανσισμός είναι μια τακτική που πολιτικά δεν οδηγεί πουθενά είπε για την υπόθεση Novartis ο κ.Θεοχαρόπουλος
Την θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει deal με τους λίγους και τους ισχυρούς διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας πως αυτό ανέδειξε με την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.
«Κάνουν deal σε όλα τα θέματα με τους λίγους και τους ισχυρούς.
Αυτό ανέδειξε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προχθές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όσο και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του κ.Τσίπρα και των υπόλοιπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
«Παρουσιάσαμε τις βασικές πτυχές του προγράμματός μας, τις βασικές πτυχές στις οποίες διαφωνούμε αυτό το δίμηνο με τη ΝΔ και με την πολιτική που έχει εκδηλωθεί σε όλους τους τομείς (...) τις "κωλοτούμπες" της ΝΔ, οι οποίες είναι πολλές ήδη (...) και ταυτοχρόνως παρουσιάσαμε πώς εμείς βλέπουμε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα προοδευτικό, τώρα που η χώρα πλέον βρίσκεται εκτός μνημονίων.
Η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχουν να απαντήσουν ουσιαστικά τίποτα στην κριτική την οποία τους κάνουμε και κάνουν το εξής αυτό το δίμηνο:
Μια πονηρή τακτική, κουτοπόνηρη θα έλεγα, την οποία, όμως, την κατανοεί ο ελληνικός λαός.
Πρώτον, αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και δεύτερον, δεν απαντούν επί της ουσίας σε ό,τι τους θέτουμε, αλλά απαντούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα σχετικά με το σχέδιο της για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Είναι καθαρό και είναι τοποθετημένο - σε όλη την περίοδο του 2019 - η θέση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% με βάση το απόθεμα των 5,5 δισ., είχε αναλυθεί, είχε ειπωθεί δημοσίως και βεβαίως από τη στιγμή που υπήρχε το απόθεμα των 5,5 δισ. δεν χρειαζόταν να πάρει το ΟΚ σε καμία διαπραγμάτευση.
Και βεβαίως αυτό το είχαμε πει και στον ελληνικό λαό και στους Ευρωπαίους, δημοσίως» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σχετικά με την υπόθεση της Novartis, τόνισε ότι «ο ρεβανσισμός είναι μία τακτική η οποία πολιτικά δεν οδηγεί πουθενά, οδηγεί σε μια ακραία πόλωση και θα βλάψει και αυτούς οι οποίοι φέρονται αυτή τη στιγμή με ρεβανσιστική διάθεση (...)».
«Εμείς λέμε όλα στο φως, αλλά κυρίως αυτό το οποίο πρέπει να πούμε γιατί αυτό προσπαθεί η ΝΔ, όταν λέμε όλα στο φως πρέπει επιτέλους να βγει στο φως το πώς φθάσαμε σε αυτά τα σκάνδαλα» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης