Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναναγιώτοπουλος για τουρκική προκλητικότητα: Προβληματιζόμαστε αλλά σαφώς και δεν φοβόμαστε

Παναναγιώτοπουλος για τουρκική προκλητικότητα: Προβληματιζόμαστε αλλά σαφώς και δεν φοβόμαστε
Ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την "τρικυμία" που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και την Τουρκία και να ενισχύσει τη δική της στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ
«Προβληματιζόμαστε αλλά σαφώς και δεν φοβόμαστε» είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.
«Είναι δεδομένο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Εκδίδουμε και εμείς, αντιστοίχως, τις δικές μας αντι- Navtex.
Παρακολουθούμε τις κινήσεις όλων των τουρκικών πλοίων.
Παρακολουθούμε τα πάντα.
Προβληματιζόμαστε, αλλά σαφώς και δεν πανικοβαλλόμαστε, σαφώς και δεν φοβόμαστε, σαφώς και δεν ανησυχούμε, στο μέτρο που κάνουμε τη δουλειά μας, εδώ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM».
Ερωτηθείς για τη στήριξη που έχει η Ελλάδα από τους συμμάχους της ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν αναζητεί συμμάχους, έχει συμμάχους, αλλά αυτή τη συμμαχική σχέση θα πρέπει να την ενδυναμώσει και να την εξελίξει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας και με "δυνατές", να το πω έτσι, κουβέντες, με δηλώσεις που έχει κάνει».
Παράλληλα ο ΥΕΘΑ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την "τρικυμία" που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και την Τουρκία και να ενισχύσει τη δική της στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ που, όπως σημείωσε, «είναι η μεγάλη υπερδύναμη, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο, και φυσικά έχει τα δικά της συμφέροντα και ενδιαφέροντα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης