Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «κλοιό» αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το Παρίσι - Διαμαρτυρίες των συνδικάτων για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις Macron

tags :
Σε «κλοιό» αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το Παρίσι - Διαμαρτυρίες των συνδικάτων για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις Macron
Διαδηλώσεις στο Παρίσι ενάντια στις μεταρρυθμίσεις Macron για τις συντάξεις
Δικηγόροι, γιατροί και πιλότοι διέκοψαν τις εργασίες τους σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις που προωθεί η κυβέρνηση Macron.
Ο Emmanuel Macron ξεκινά μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις του: να συγχωνεύσει 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά ταμεία σε ένα ενιαίο σύστημα με κοινή βάση. Ο Γάλλος πρόεδρος ισχυρίζεται ότι έτσι το σύστημα θα είναι δικαιότερο, τα συνδικάτα όμως θεωρούν ότι κάποια επαγγέλματα θα ζημιωθούν από τα σχέδια αυτά.
"Όλα τα επαγγέλματα έχουν χειριστεί καλά τα χρήματά τους", δήλωσε ο πιλότος της Air France Thierry Oriol, ένας από τους εκατοντάδες διαδηλωτές που διέρρευσαν από το κέντρο του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, έχοντας σφυρίχτρες και φέροντας πλακάτ απαιτώντας τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα να μείνουν απείραχτα.
"Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε να μας ρωτάει πώς κρατήσαμε ένα ταμείο σε ευημερία, αντί να προσπαθεί να το καταργήσει χωρίς να μας ρωτήσει", υπογράμμισε ο πιλότος.
Την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι των δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού εναντιώθηκαν στα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος τους.
Παραμονές των τεράστιων διαδηλώσεω, ο πρωθυπουργός Edouard Philippe, υποσχέθηκενα αφιερώσει χρόνο για να ακούσει συνδικάτα και την ευρύτερη κοινή γνώμη.
Ο πρόεδρος Macron έχει αποδυναμωθεί πολιτικά από τις πολύμηνες διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων. Αυτές οι διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν σαν επακόλουθο μερικές από τις χειρότερες βιαιοπραγίες εδώ και δεκαετίες, προκλήθηκαν από οργή του κόσμου για την πτώση του βιοτικού επιπέδου στην Γαλλία, καθώς η γαλλική κυβέρνηση προωθεί σκληρές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης