Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frontex: Αύξηση 9% στις παράνομες συνοριακές διελεύσεις τον Αύγουστο 2019

Frontex: Αύξηση 9% στις παράνομες συνοριακές διελεύσεις τον Αύγουστο 2019
Αύξηση στις παράνομες συνοριακές διελεύσεις της ΕΕ τον Αύγουστο 2019
Ο αριθμός των ανιχνεύσεων των παράνομων συνοριακών διαβάσεων στα κυριότερα μεταναστευτικά δρομολόγια της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 9% τον Αύγουστο 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε περίπου 12 900 λόγω των υψηλότερων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Frontex, η υπηρεσία φύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της ΕΕ.
Σύμφωνα με την Frontex, το σύνολο για όλες τις ευρωπαϊκές μεταναστευτικές διαδρομές για τους οκτώ πρώτους μήνες του 2019 ήταν 26% χαμηλότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο με περίπου 68.700 διελεύσεις.
Αναλυτικά, κατά τον Αύγουστο του 2019, περίπου 9.300 ανιχνεύσεις παρατηρήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και αντιστοιχούσαν σχεδόν στα τρία τέταρτα του συνολικού αριθμού των παράνομων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη.
Αυτός ο αριθμός ήταν διπλάσιος από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πλοίων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ειδικά στη Λέσβο, στα τέλη Αυγούστου.
Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός διελεύσεων στην περιοχή αυτή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο σε πάνω από 38.300.
Οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν δύο στους πέντε μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τη Δυτική Μεσόγειο δια θαλάσσης τον Αύγουστο υποχώρησε 43% από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 1.600.
Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ανήλθε σε πάνω από 14.800, περίπου το ήμισυ του αριθμού από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.
Οι άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευθέντων μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019.
Επιπλέον, ο αριθμός των μεταναστών που διέρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο τον Αύγουστο ανήλθε σε περίπου 1.400, 8% περισσότερο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα.
Το σύνολο των πρώτων οκτώ μηνών του έτους ανήλθε σε περίπου 6 600, ελαφρώς μικρότερο από το ένα τρίτο του συνόλου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι Τυνήσιοι, Σουδανοί και Πακιστανοί ήταν οι πιο αντιπροσωπευόμενες εθνότητες σε αυτή τη διαδρομή κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου.
Τέλος, υπήρξαν περίπου 400 ανιχνεύσεις παράνομων συνοριακών διαβάσεων που καταγράφηκαν στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον Αύγουστο.
Το σύνολο των πρώτων οκτώ μηνών έφθασε σε πάνω από 6 600, 90% πάνω από πριν από ένα χρόνο.
Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν και του Ιράν αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.
"Τα τελευταία στοιχεία της Frontex δείχνουν ότι πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση.
Ωστόσο, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε επίπεδα πριν από την μεταναστευτική κρίση χάρη στην κοινή δουλειά μας: το σύνολο σε όλες τις ευρωπαϊκές μεταναστευτικές διαδρομές για το 2019 παραμένει κατά 26% χαμηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο", σχολίασε σχετικά, ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης