Τσακαλώτος: Φοβάμαι την μόλυνση από την «πασοκοποίηση» - Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων

Τσακαλώτος: Φοβάμαι την μόλυνση από την «πασοκοποίηση» - Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων
Τσακαλώτος: Θα ήμουν αφελής αν δε φοβόμουν μόλυνση από την «πασοκοποίηση» -
«Θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν φοβόμουν τη μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε συνέντευξή του στο Τvxs.gr ο πρώην ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «στο ερώτημα σας να φοβάμαι να μην μολυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ‘’πασοκοποίηση’’ σας απαντώ ότι θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν ανησυχούσα, πόσω μάλλον όταν στις μέρες μας την έχουν πέσει μονοί-διπλοί στο ΣΥΡΙΖΑ για γίνει μέρος της ‘’κανονικότητας’’ ενός συναινετικού δικομματισμού.
Τους φόβους μου βέβαια τους διασκεδάζουν η πολιτική βούληση τόσο της ηγεσίας, όσο και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός Οικονομικών, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής της κίνησης των 53+.
Aφήνοντας αιχμές για το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζει ότι «πασοκοποίηση για μένα αλλά και τη διεθνή βιβλιογραφία όσο την ξέρω με τον όρο pasokification, είναι η μετάλλαξη ενός κόμματος από κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, σε κόμμα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης».
Για τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι «θέλουμε την λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλουμε τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει πως «ο Πάνος αναγνωρίζει τη λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ χάρις στην οποία έγινε το κραταιό κόμμα της μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα του χρεώνει τον λαϊκισμό,  με τον οποίο έριξε χαμηλά τον δείκτη πολιτικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας».
Παράλληλα, δηλώνει κατηγορηματικά «όχι» στην εκλογή προέδρου από την βάση

«Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων»

«Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων» δηλώνει εξάλλου. Ο τέως υπουργός Οικονομικών λέει ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού δεν παραβίαζε την συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, «δεν υπήρχε λόγος να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
Ο τέως υπουργός Οικονομικών χρεώνει στην κυβέρνηση οικονομική συνταγή «αύξησης των ανισοτήτων και συμπίεσης των μεσαίων τάξεων», μιλά για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα «ενεργό, λαϊκό και ανταγωνιστικό».
Μιλά επίσης για την μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση, να συγκροτηθεί ένα μπλοκ δυνάμεων από την αριστερά έως την σοσιαλδημοκρατία που θα κόψει τον δρόμο στον εθνικισμό τον ρατσισμό και  τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS