Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Cameron κατά Johnson: Πίστευε ότι το Brexit θα συντριβεί στο δημοψήφισμα του 2016

Πυρά Cameron κατά Johnson: Πίστευε ότι το Brexit θα συντριβεί στο δημοψήφισμα του 2016
Ο Boris Johnson δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη ρομαντική, πατριωτική, εθνικιστική πλευρά του Brexit είπε ο Cameron
Σφοδρά πυρά κατά του σημερινού πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson εξαπολύει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, υποστηρίζοντας ότι ο Johnson πίστευε ότι το Brexit θα συντριβεί στο δημοψήφισμα του 2016.
«Ξέρετε, λίγα μόλις λεπτά πριν βγει για να εξηγήσει τους λόγους που τασσόταν υπέρ του Brexit, μου έστειλε γραπτό μήνυμα το οποίο έλεγε: «Το Brexit πρόκειται να συντριβεί…
Νόμιζε ότι το Brexit θα χάσει στο δημοψήφισμα, αλλά δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη ρομαντική, πατριωτική και εθνικιστική πλευρά του Brexit» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV ο Cameron, ο οποίος παραιτήθηκε από το πρωθυπουργικό αξίωμα την επόμενη μέρα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος που ο ίδιος είχε προκηρύξει.
«Ο Boris Johnson δεν είχε ποτέ υπερασπιστεί το Brexit στο παρελθόν.
Σκέφτηκε ότι το Brexit θα χάσει και γι ‘αυτό έκανε την επιλογή να το στηρίξει» τόνισε ο Cameron, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στις σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΕΕ.
«Λαμβάνω το μερίδιο ευθύνης μου, διότι ήταν το δικό μου δημοψήφισμα, η δική μου εκστρατεία (υπέρ της παραμονής στην ΕΕ) και έχασα» υποστήριξε ο Cameron, ο οποίος αρνήθηκε και πάλι να ζητήσει συγγνώμη για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης