Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά μίας εβδομάδας το χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,66% και τα 1.501,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά μίας εβδομάδας το χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,66% και τα 1.501,45 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (17/9) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις γύρω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχωρεί κατά -0,66% στα 1.501,45 δολ. ανά ουγγιά, μετά τα υψηλά δέκα ημερών στα οποία σκαρφάλωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στα 1.511,5 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας και την έναρξη της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα ανακοινωθεί νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Ωστόσο τα θετικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τις λιανικές πωλήσεις και το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ ενδέχεται να περιορίσουν τα σενάρια περί πολιτικής «επιθετικής» χαλάρωσης.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, ο οποίος θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη (18/9) συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
«Δεδομένου ότι οι αγορές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων κατά επιπλέον 60 μονάδες βάσης μέχρι τα τέλη του 2020, τα μελλοντικά σχέδια (της Fed) θα βρεθούν στο επίκεντρο», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της TD Securities.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Liao Min θα είναι ο επικεφαλής της εμπορικής αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης