Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Τεράστιο το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ για Novartis – Αύριο 18/9 η απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής

Μπακογιάννη: Τεράστιο το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ για Novartis – Αύριο 18/9 η απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του Π. Πικραμμένου να δακρύζει στη Βουλή υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ
Για τεράστιο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της Novartis έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ενώ αναμένεται αύριο Τετάρτη 18/9 η απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα συσταθεί ή όχι εξεταστική επιτροπή για το εν λόγω ζήτημα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος ως μη πολιτικό πρόσωπο πρέπει να κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη.
«Η υπόθεση ήταν ένα τεράστιο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν και μια υπόθεση που πλήγωσε το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους.
Κατά τη γνώμη μου ήταν στημένο.
Υπέφεραν τρομερά, ξέρω τι θα πει, όχι να σε κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι αλλά και οι δικοί σου με ερωτηματικά στα μάτια.
Θεωρώ ότι ο κόσμος πιστεύει ότι όλες αυτές οι εξεταστικές δεν βγάζουν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό αποτέλεσμα.
Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του.
Αν προκύψουν από τη δικογραφία του Παπαγγελόπουλο στοιχεία τα οποία αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο πλέον νόμου.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη.
Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή, τώρα, είναι εκτός κάδρου.
Αν προκύψουν στοιχεία τα οποία να αφορούν τον κ. Τσίπρα, βεβαίως να έρθει ο κ. Τσίπρας.
Κουκούλωμα της υπόθεσης δεν αντέχεται» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, η οποία ερωτηθείσα για τη δήλωση Σαμαρά ότι θα φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, είπε ότι «δεν έχω συζητήσει και δεν ξέρω την άποψη του, όμως την εικόνα του Τάκη Πικραμμένου να καλεί στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ».
«Αυτή η ιστορία πλήγωσε τους ανθρώπους, τις οικογένειές τους και το κόμμα μου.
Μας πλήγωσε τρομερά και μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στην άκρη την υπόθεση και να φανεί ο υπαίτιος» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσειςΤσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη είπε από τη ΔΕΘ «αν τολμάει ας κάνει εξεταστική», τόνισε ότι «τα νταηλίκια του ο Τσίπρας να τα κάνει εκεί που τον παίρνει. Νταηλίκια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις. Να δω όταν θα κληθεί από την τακτική δικαιοσύνη τι θα κάνει».
Ερωτηθείσα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα.Μπακογιάννη είπε ότι «θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε την συμφωνία»
«Η Ντόρα δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα, δεν έχω αυτή την ευλυγισία.
Είχα πει ότι αν μπει η υπογραφή δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η συμφωνία.
Κάναμε μομφή για να μην μπει υπογραφή.
Η υπογραφή της Ελλάδας όταν μπαίνει πρέπει να την τιμήσουμε.
Εξακολουθώ να μην συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να την αλλάξω.
Τιμώ την υπογραφή όχι τη συμφωνία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως η φράση “τιμώ την υπογραφή” μου δεν είναι γνωστή.
Η λέξη προδοσία είναι βαριά λέξη.
Όταν λες κάποιον προδότη πρέπει να τον πας στο Γουδή.
Είναι μια συμφωνία με δομικές αδυναμίες» ανέφερε η κα.Μπακογιάννη.
Εν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη 18/9 αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα προχωρήσει ή όχι στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με τη ΝΔ να εμφανίζεται διχασμένοι, καθώς από τη μια υπάρχουν εκείνοι, κυρίως από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θέλουν μια εξεταστική επιτροπή κατά του Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη εκείνοι που αντιτίθενται σε αυτό το σενάριο, σημειώνοντας μάλιστα πως μια τέτοια κίνηση μάλλον θα λειτουργούσε υπέρ της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ  θα «ηρωοποιούσε» και τον Αλέξη Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης