Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Σαουδική Αραβία και Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Σαουδική Αραβία και Fed
Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της επίθεσης που έγινε στις εγκαταστάσεις της Aramco
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, στον απόηχο της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,17% στις 12.358 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,22% στις 7.337 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.611 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,20% στις 21.924 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 0,25% στις 9.031 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου έχασαν μέρος των χθεσινών τους κερδών καθώς οι τιμές του αργού υποχωρούν, με τον δείκτη ενέργειας να σημειώνει άνοδο 0,7%.
Οι επενδυτές τηρούν επίσης επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.
Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της επίθεσης που έγινε στις εγκαταστάσεις της Aramco το περασμένο Σάββατο (14/9).
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,88% στα 62,12 δολ. ανά βαρέλι.
Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται πλέον στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Σαουδική Αραβία να ανακάμψει από τη μείωση της παραγωγής που σημειώθηκε εξαιτίας της επίθεσης, η οποία ανέρχεται περίπουυ στα 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, η αποκατάσταση της παραγωγής ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες, και όχι ημέρες όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης