Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 30 νεκροί

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην Καμπούλ
Τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην Καμπούλ σήμερα.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, με τους ηγέτες των Ταλιμπάν να έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τις συγκρούσεις με τις αφγανικές και τις ξένες δυνάμεις μετά και την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Η μια εκ των δύο επιθέσεων σημειώθηκε κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του προέδρου Ghani στην επαρχία Παρουάν στο κεντρικό Αφγανιστάν και η άλλη στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας Καμπούλ. Ο Ghani πάντως δεν τραυματίστηκε.
Γυναίκες και παιδιά βείσκονταν εκεί και τα περισσότερα από τα θύματα φαίνεται να είναι οι πολίτες. Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να μεταφέρουν τραυματίες και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί
Οι Ταλιμπάν στοχεύουν να αποτρέψουν με τις επιθέσεις τους Αφγανούς από το να προσέλθουν στις κάλπες στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ghani θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη πενταετή θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης