Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street εν αναμονή της Fed - Οριακά κέρδη +0,12% για Dow Jones

tags :
Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street εν αναμονή της Fed - Οριακά κέρδη +0,12% για Dow Jones
Συγκρατημένοι οι επενδυτές πριν από τις ανακοινώσεις της Federal Reserve
Ήπιες διακυμάνσεις σημείωσε στη σημερινή (17/9) συνεδρίασή της η Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη διήμερη συνάντηση της Federal Reserve, η οποία θα ανακοινώσει στις 18/9 τις αποφάσεις της για τα επιτόκια, με μεγάλο μερίδιο της αγοράς να θεωρεί ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμη μειωσή τους.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% στις 27.108 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,25% στις 3.005 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,4% υψηλότερα στις 8.186 μονάδες.
Image
Οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για την νομισματική της πολιτική.
Πάντως υποχώρησαν οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, σύμφωνα με το εργασλείο Fed Rate Monitor του investing.com.
Οι προσδοκίες περιορίστηκαν, λόγω της πετρελαϊκής κρίσης που ξέσπασε μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες μιας νέας μείωσης στα επιτπόκια κατά 25 μονάδες βάσης, υποχώρησαν στο 64,6% από 94,6% την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι πιθανότητες να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια διαμορφώνονται στο 35,4%.
Η Wall Street έκλεισε χαμηλότερα χθες, Δευτέρα 17/9, εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά από τις επιθέσεις με droneστην Σαουδική Αραβία. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι δεν βιάζεται να απαντήσει στις επιθέσεις.
Η υποχώρηση της Δευτέρας έσπασε μια κερδοφόρα σειρά οκτώ ημερών για τον Dow Jones.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Υποχώρηση τις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Σαουδική Αραβία και Fed - Στο -0,76% το Μιλάνο

Νευρικότητα επικράτησε σήμερα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, στον απόηχο της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,06% στις 12.372,81 μονάδες.
Image
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακές μεταβολές 0,01% στις 7.320,40 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 5.615,51 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε σημαντικές απώλειες 0,76% στις 21.801 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε 0,53% στις 9.004,20 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και αερίου έχασαν μέρος των χθεσινών τους κερδών καθώς οι τιμές του αργού υποχωρούν, με τον δείκτη ενέργειας να σημειώνει άνοδο 0,7%.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε με υποχώρηση 0,05% στις 389,33 μονάδες, μειώνοντας τις απώλειες μετά από πτώση κατά 0,5% νωρίτερα την ημέρα.
Οι επενδυτές τηρούν επίσης επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.
Το αργό διαπραγματεύεται στα 66 δολάρια σημειώνοντας πτώση σχεδόν 4%. Οι τιμές του πετρελαίου περιορίστηκα μετά από μια έκθεση ότι η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα αποκατασταθεί σε φυσιολογικά επίπεδα ταχύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Ο Trump δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πιθανό το Ιράν να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν εξαλείψει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς αργού, αλλά τόνισε ότι δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο. Το Ιράν απέκρουσε τις αιτιάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης