ΗΠΑ: Σε Σ. Αραβία και ΗΑΕ ο ΥΠΕΞ Pompeo για να συζητήσει την «απάντηση» στο Ιράν

ΗΠΑ: Σε Σ. Αραβία και ΗΑΕ ο ΥΠΕΞ Pompeo για να συζητήσει την «απάντηση» στο Ιράν
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo θα αναχωρήσει απόψε (17/9) για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στο Ιράν
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo θα αναχωρήσει απόψε (17/9) για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται αύριο (18/9) στην Τζέντα όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Mohamed Bin Salman για «να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή».
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι όπου την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayied.
Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο ο πρόεδρος Trump άφησε να εννοηθεί την Δευτέρα ότι θέλει να είναι απολύτως σίγουρος.
«Σας το υπόσχομαι: είμαστε έτοιμοι» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος M. Pence, σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή», συνέχισε, εκτιμώντας ότι «φαίνεται πως το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές».
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας αναλύουν τις αποδείξεις αυτή τη στιγμή», είπε ο Pence, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει τι θα κάνει «εντός των επόμενων ημερών».
«Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν τη χώρα μας, τους στρατιώτες μας και τους συμμάχους μας στον Κόλπο», επέμεινε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS